Франція дасть понад €30 мільйонів для налагодження водопостачання Луганщини

Франція дасть понад €30 мільйонів для налагодження водопостачання Луганщини

Укрінформ
Близько 33 мільйонів євро буде виділено урядом Франції для розв'язання проблем з водозабезпеченням в Луганській області.

Про це заявив сьогодні голова обласної державної адміністрації Сергій Гайдай під час зустрічі з координатором системи ООН в Україні, координатором з гуманітарних питань Оснат Лубрані, повідомляє пресслужба Луганської ОДА.

"Вже на наступному тижні ми вирушаємо у Францію для підписання відповідних угод. Гроші будуть спрямовані на модернізацію системи водопостачання області. Через застарілу інфраструктуру водопостачання населені пункти Луганщини зазнають до 30% втрат. Кошти, які мають надати французи, допоможуть виправити ситуацію", - заявив Гайдай.

Читайте також: Луганські енергетики просять Зеленського розібратися з боргами Попаснянського водоканалу

Стосовно проблем, які потребують вирішення, він звернув увагу на підтоплення шахт у Золотому, куди води потрапляють з тимчасово окупованої території. За словами голови ОДА, якщо припиниться відкачування, то відбудеться затоплення шахт з обох сторін, і майже шість тисяч осіб втратять роботу.

Він також акцентував на тому, що витрати на відкачування протилежною стороною не компенсуються.

Читайте також: Енергетики знову погрожують знеструмити найбільший на Луганщині водоканал

Оснат Лубрані подякувала обласній владі за співпрацю та пообіцяла підтримувати дії уряду та облдержадміністрації за цим напрямком. "При стабілізації ситуації ми готові до більш активної фази реалізації спільних проєктів", - наголосила Лубрані.

Наразі вона вирушила на лінію розмежування – до Новотошківського та Оріхового, де надасть оцінку результатам діяльності міжнародних організацій, які там працюють.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-