ВАКС відсторонив від посади голову Чернівецької облради

ВАКС відсторонив від посади голову Чернівецької облради

Укрінформ
ВАКС задовольнила апеляцію прокурора САП та відсторонила голову Чернівецької облради, підозрюваного в отриманні хабара за сприяння в передачі в оренду оздоровчого комплексу, від займаної посади.

Про це повідомляє САП у Facebook.

"28 лютого 2020 року Апеляційна палата Вищого антикорупційного суду задовольнила апеляційну скаргу прокурора #САП та відсторонила голову Чернівецької обласної ради, підозрюваного в отриманні неправомірної вигоди за сприяння в передачі в оренду оздоровчого комплексу, від займаної посади у зв’язку з притягненням до кримінальної відповідальності", - йдеться у повідомленні.

Строк відсторонення суд визначив у межах строку досудового розслідування - до 4 квітня 2020 року.

28 лютого 2020 року Апеляція ВАКС залишила в силі рішення суду першої інстанції, за яким до вказаної особи застосовано запобіжний захід у вигляді застави розміром 10 млн гривень застави.

Читайте також: Голова Чернівецької облради, якого підозрюють у хабарництві, задекларував два Lexus та Audi Q7

Як повідомлялося, голову Чернівецької облради Івана Мунтяна підозрюють у вимаганні 400 тис. дол. та отриманні 180 тис. дол. хабара від місцевого підприємця за сприяння у передачі в довгострокову оренду та можливість подальшої приватизації бальнеологічного санаторію "Брусниця".

Раніше ВАКС обрав підозрюваному запобіжний захід у вигляді застави у розмірі 10 005 520 грн із покладенням обов’язків. У вівторок, 18 лютого, вказана сума застави внесена на рахунок Вищого антикорупційного суду.

17 лютого Мунтян подав апеляцію на рішення про запобіжний захід.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-