Децентралізація дає змогу сформувати близько 1400 громад - Шмигаль

Децентралізація дає змогу сформувати близько 1400 громад - Шмигаль

Укрінформ
Реформа децентралізації дозволяє створити в Україні приблизно 1400 спроможних повноцінних громад.

Про це на брифінгу в Краматорську заявив віцепрем'єр - міністр розвитку громад і територій Денис Шмигаль, інформує Донецька ОДА.

«Ми почали велике суспільне обговорення завершення першого етапу реформи децентралізації. Надзвичайно важливо врахувати думку керівників місцевого самоврядування в тій частині, де мають бути зміни в основному законі. Ані Президент, ані Кабмін, ані Верховна Рада не женуться за кількісними формальними показниками. Критично важливо для нас отримати якісний результат адміністративно-територіальної реформи... Реформа децентралізації наразі дає змогу сформувати в Україні приблизно 1400 спроможних повноцінних громад, які будуть мати відповідні повноваження», - сказав віцепрем'єр.

Він додав, що за даними соціологічних досліджень, реформу децентралізації підтримують 80% мешканців України.

Читайте також: Зміни до Конституції щодо децентралізації планують ухвалити до місцевих виборів

Окрім цього, на брифінгу йшлося про впровадження реформи децентралізації з урахуванням Мінських угод, проведення виборів на тимчасово окупованих територіях та відновлення інфраструктури Донбасу.

Шмигаль наголосив, що першочергове питання – повернення миру та контролю над державним кордоном України. І вже після цього можна говорити про подальший розвиток подій.

Фото: dn.gov.ua

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-