Харківська міськрада знову розгляне питання перейменування проспекту Григоренка

Харківська міськрада знову розгляне питання перейменування проспекту Григоренка

Укрінформ
Питання перейменування проспекту Петра Григоренка у Харкові на честь сталінського маршала Георгія Жукова розглянуть на сесії Харківської міськради у середу, 26 лютого.

Про це повідомив депутат Харківської міськради Ігор Черняк написав у Facebook.

"Комісії міськради очікувано підтримали винесення на найближчу сесію питання щодо чергового перейменування проспекта Петра Григоренка на проспект Маршала Жукова. Проти проголосував тільки я та фракція "Самопоміч", - пише депутат.

За його словами, перейменування обійдеться міському бюджету в 110 тисяч грн.

"На питання щодо суті процедури, голова Юридичного департаменту нічого толком не відповів. Знов - очікувано. Ну що ж, суд значить суд", - пише Черняк.

Читайте також: В Одесі демонтували останній барельєф Жукова

Як повідомляв Укрінформ, 14 лютого у пресслужбі Харківської міськради повідомили, що до порядку денного сесії міськради 26 лютого включено питання про зміну назви об’єкта топоніміки (йдеться про перейменування проспекту Петра Григоренка на проспект маршала Жукова), всього у порядку денному - 76 питань і "різне".

22 січня заступник директора Юридичного департаменту Харківської міськради Костянтин Прокоп'єв, який представляв інтереси Харківської міськради в Окружному адміністративносу суді м.Києва за позовом міськради, заявив, що Кабмін зобов'язаний затвердити Єдиний національний реєстр пам'яток Другої світової війни 1939-1945 років. За словами Прокоп'єва, відсутність цього реєстру перешкоджає здійсненню повноважень, покладених законом на органи місцевого самоврядування у сфері присвоєння імен (перейменування) вулицям, проспектам, іншим об'єктам топоніміки та в сфері увічнення перемоги над нацизмом у Другій світовій війні, в тому числі, пам'яті маршала Жукова.

Читайте також: Кернес прагне повернути проспекту Григоренка у Харкові ім'я конфліктної постаті - УІНП

19 червня 2019 року сесія Харківської міськради проголосувала за повернення проспекту Григоренка назви проспекту Жукова.

5 вересня Харківський окружний адміністративний суд задовольнив позовні вимоги низки громадян, у тому числі, депутатів Харківської міськради і Харківської обласної ради, та скасував рішення міськради від 19 червня 2019 року про повернення назви Жукова.

10 вересня Харківський міський голова Геннадій Кернес заявив у мережі, що оскаржуватиме у касації рішення суду про заборону повернення проспекту назви Жукова.

У грудні 2019 року керівництво УІНП підкреслило, що назви проспекту Жукова не може бути, оскільки він "підпадає під декомунізацію".

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-