У Чернігові попрощалися з

У Чернігові попрощалися з "кіборгом" Ареф’євим

Фото
Укрінформ
У Чернігові сьогодні відбулося прощання з розвідником і "кіборгом" майором Євгеном Ареф’євим, який помер унаслідок захворювання, що виникло під час несення служби в зоні проведення ООС.

Про це у Facebook повідомила пресслужба оперативного командування "Північ".

"У Чернігові попрощалися з офіцером-розвідником ОК "Північ", учасником АТО/ООС, десантником і "кіборгом" майором Євгенієм Ареф’євим на позивний "Спартак". Євген помер 17 лютого від зупинки серця. Цьому передував інсульт, що стався під час виконання офіцером завдань за призначенням у районі проведення операції Об’єднаних сил. Йому було 48 років", - йдеться у повідомленні.

Відспівали Ареф’єва у Свято-Троїцькому кафедральному соборі Чернігова. Після того з ним прощався весь особовий склад управління оперативного командування. На кладовищі офіцера в останню путь провели за військовими канонами - під постріли автоматів та Державний Гімн України у виконанні військового оркестру.

Поховали Євгена на Алеї Героїв цвинтаря, де покояться загиблі чи померлі учасники АТО/ООС. У офіцера залишилися батьки, дружина та троє дітей, найменшому з яких півтора року.

Євген Ареф’єв народився в Казахстані. Свого часу закінчив десантне училище в Російській Федерації. Військову кар’єру починав у Славутицькому військкоматі.

У Чернігові попрощалися з офіцером-розвідником Євгеном Ареф’євим / Фото: Operational Command “North”

З 2015 року Ареф’єв пішов на службу у військо - на посаду командира розвідувального взводу 79-ї окремої аеромобільної бригади. Пізніше були інші посади в тій же військовій частині. У 2017 р. офіцер звільнився в запас, а в 2019-му повернувся на службу - в 1 окрему танкову Сіверську бригаду ОК "Північ", де був помічником начальника розвідки розвідувального відділення штабу. З серпня 2019 р. Ареф’єв служив в управлінні оперативного командування.

Колеги пам’ятають його як одного із захисників Донецького аеропорту. За самовіддану і професійну службу офіцера нагороджено двома орденами Богдана Хмельницького ІІІ ступеня, відзнаками міністра оборони України "Знак пошани", "За зразкову службу" та іншими.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-