На Житомирщині відкрили справу через чергове забруднення річок Случ і Хомора

На Житомирщині відкрили справу через чергове забруднення річок Случ і Хомора

Укрінформ
На Житомирщині правоохоронці відкрили кримінальне провадження за фактом чергового забруднення річок Случ і Хомора викидами Понінківської картонно-паперової фабрики, яка розташована на Хмельниччині.

Про це повідомляє пресслужба прокуратури Житомирської області.

«Новоград-Волинською місцевою прокуратурою здійснюється процесуальне керівництво у кримінальному провадженні за фактом порушення ТОВ «Понінківська картонно-паперова фабрика Україна» правил охорони вод, що призвело до забруднення поверхневих вод річок Хомора і Случ» - йдеться у повідомленні.

У прокуратурі поінформували, що 14 лютого близько 23.00 ТОВ «Понінківська картонно-паперова фабрика Україна» вкотре скинуло неочищені води у річку Хомора, що зафіксовано слідчо-оперативною групою Баранівського відділу поліції спільно з екологом, яким відібрано відповідні проби води для лабораторних досліджень.

Фабрика упродовж 2016-2019 років, порушуючи правила охорони вод, систематично скидає неочищені рідкі відходи виробництва у річку Хомора, яка протікає у Хмельницькій та Житомирській областях і впадає у річку Случ на території Баранівського району.

За цей час Баранівським ВП зареєстровано 6 кримінальних проваджень за фактами забруднення поверхневих вод річок Хомора та Случ та масової загибелі риби, у 5 з яких після проведення першочергових слідчих дій прокурором визначено територіальну підслідність за органами поліції Хмельницької області.

Читайте також: Держекоінспекція подаватиме позов проти фабрики за забруднення річок на Житомирщині

Як повідомляв Укрінформ, Державна екологічна інспекція готує позов до суду з вимогою припинення господарської діяльності Понінківської картонно-паперової фабрики. Крім того, т.в.о. голови Державної екологічної інспекції Єгор Фірсов звільнив керівника Держекоінспекції у Хмельницькій області.

Минулого року у річці Случ в Баранівському районі кілька разів виявляли мертву рибу, що пов’язують зі скидами з Понінківської картонно-паперової фабрики. Державна екологічна інспекція оцінила збитки від одного зі скидів відходів, що стався 12 квітня 2019 року, в понад 21 млн грн.

Жителі Баранівського і Новоград-Волинського районів Житомирщини, які найбільше потерпають від забруднення річок, неодноразово перекривали дороги, проводили віче, писали листи високопосадовцям.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-