На Волині за привласнення коштів лісгоспу затримали його керівника

На Волині за привласнення коштів лісгоспу затримали його керівника

Фото, відео
Укрінформ
Керівника державного підприємства "Волинський військовий лісгосп" підозрюють у привласненні коштів в особливо великих розмірах на оборудках з лісом.

Про це повідомляє СБУ.

"За версією слідства, посадовець організував нелегальний бізнес спільно з підлеглими та приватними підприємцями, які співпрацювали з лісгоспом", - ідеться у повідомленні.

Зазначається, що комерсанти згідно з договорами надавали держпідприємству послуги лісозаготівель. Насправді до їх виконання залучалися не штатні працівники підрядників, а працівники лісгоспу та місцеві мешканці, які отримували мінімальну платню готівкою.

Натомість лісгосп здійснював оплату робіт у повному обсязі через безготівкові розрахунки. "Заощаджені" кошти учасники оборудки переводили через підставні фірми у готівку та привласнювали.

Як установили оперативники спецслужби, тільки у період з жовтня 2019-го до лютого 2020 року на рахунки афілійованих з учасниками оборудки фірм перераховано 2 мільйони гривень державних коштів.

Правоохоронці затримали у селищі Маневичі двох працівників лісгоспу та приватного підприємця під час "розподілу" майже 500 тисяч гривень, знятих з рахунків.

Читайте також: СБУ викрила схему заволодіння землями лісгоспу на Закарпатті

Провадяться слідчі дії для притягнення до відповідальності всіх осіб, причетних до незаконної схеми.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-