На Дніпропетровщині викрили діяльність нелегального елеватора

На Дніпропетровщині викрили діяльність нелегального елеватора

Укрінформ
Правоохоронці на Дніпропетровщині виявили групу, яка організувала роботу нелегального елеватора, завдавши державі щонайменше 20 мільйонів гривень збитків.

Про це повідомляє пресцентр СБУ.

“За версією досудового слідства, кілька комерсантів без будь-якої дозвільної документації побудували поблизу річкового порту одного з міст Дніпропетровського регіону елеватор. Його потужності були розраховані для приймання, зберігання та просушки до 5 тисяч тонн сільгоспкультур на місяць. Учасники групи приймали від місцевих фермерів зернові культури за готівку без оформлення відповідних документів та відповідно без сплати податків та зборів до держбюджету країни. До того ж зберігання та просушка сільськогосподарських культур здійснювалась з порушенням необхідних санітарних норм. На зернові, відповідно, оформлювали фіктивну документацію. Вантажі організатори оборудки переправляли на річкових баржах до українських морських портів для продажу до країн близького та далекого зарубіжжя”, - йдеться у повідомленні.

Як зазначається, господарська діяльність елеватора здійснювалася через низку фіктивних суб’єктів підприємницької діяльності і не відображалась в жодному офіційному звіті. Тому організаторам вдавалося приховувати протиправну діяльність протягом 2019 року. Нелегальний оборот елеватора становив майже 90 мільйонів гривень, внаслідок чого держава не отримала щонайменше 20 мільйонів гривень податків.

Читайте також: СБУ забезпечила повернення понад 2,8 мільярда державному підприємству

За попередніми матеріалами розслідування, виявлені порушення стосуються не лише сфери податкової дисципліни, а і норм містобудування, охорони природного середовища та забезпечення техногенної безпеки.

У рамках розпочатого кримінального провадження тривають слідчі дії для встановлення всіх обставин оборудки та повідомлення про підозру особам, причетним до протиправної схеми.

Також перевіряється інформація щодо можливої причетності посадових осіб місцевої влади, правоохоронних та контролюючих органів до функціонування нелегального елеватора та незаконних оборудок.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-