Мультфільм «Ясна зоря», створений дітьми, потрапив у фінал міжнародного конкурсу

Мультфільм «Ясна зоря», створений дітьми, потрапив у фінал міжнародного конкурсу

Відео
Укрінформ
Мультфільм «Ясна зоря», створений вихованцями Первомайської дитячої школи мистецтв на Миколаївщині, вийшов у фінал міжнародного конкурсу мультиплікації та діафільмів «На своїй землі».

Про це кореспонденту Укрінформу повідомила керівник проєкту, викладач школи Галина Білоус.

«Наш мультфільм «Ясна зоря» взяв участь у міжнародному конкурсі і успішно пройшов відбірковий тур, де брало участь 65 робіт з різних країн світу. Отож для нас це неабиякий успіх. Адже це наш перший досвід. Сам конкурс проходив у освітньому центрі ГО «Білоруський зелений хрест» (село Крюківщина, Білорусь - ред.). До участі були залучені експерти із Білорусі, Польщі, Румунії, Литви, Китаю, Болгарії та інших країн», - зазначила Білоус.

Ідея створити мультфільм і презентувати його на конкурсі належить саме їй. Вона разом з колегою режисером Русланом Лазарєвим вже має певний досвід участі у подібних проєктах в Україні, тому вирішила залучити до цієї роботи і своїх вихованців.

Читайте також: Американська кіноакадемія назвала найкращі мультфільми

Для озвучення була обрана коротка, але плавна по темпоритму колядка «Ясна зоря». Саме за її змістом зробили розкадрування мультфільму.

Над мультфільмом працювало 15 дітей різного віку: наймолодшому — 7 років, найстаршому — 15. Четверо озвучувало, всі інші вирізали витинанки та брали участь у зйомках. Молодші вирізали зірочки, тварин, старші - волхвів, пастушків, ангелів, святих Йосипа і Пресвяту Богородицю з немовлям.

Робота тривала понад два місяці.

Фото: thegard.city

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-