У пробах води з Каховського водосховища пестицидів не знайшли

У пробах води з Каховського водосховища пестицидів не знайшли

Укрінформ
За результатами лабораторних досліджень проб води, відібраних 7 лютого з каховського водосховища, перевищень за показниками пестицидів не виявлено.

Таку відповідь надало ДПП «Кривбаспромводопостачання» голові Апостолівської міської ОТГ, повідомила пресслужба тергромади.

«За результатами лабораторних досліджень від 10 лютого (протокол №110 та №111 випробування проб води від 10 лютого) ДУ Дніпропетровський обласний лабораторний центр МОЗ України» проб води відібраних 7 лютого з Каховського водосховища в місці відбору Каховського ВК НС-1 та Каналу Дніпро-Кривий Ріг НС-1, перевищень за показниками діазинон, фозалон та хлорпірифос не виявлено», - йдеться в повідомленні.

Зазначено, що у зв’язку з цим, водопостачання Каховським водопровідним комплексом буде відновлено у понеділок, 10 лютого. Роботу каналу Дніпро-Кривий Ріг буде відновлено у вівторок, 11 лютого.

Також з 11 лютого поновлюється робота всіх дошкільних навчальних закладів, закладів загальної середньої освіти, закладів соціальної сфери та закладів культури Апостолівської ОТГ, робота яких була тимчасово припинена.

Читайте також: Поліція відкрила справу через забруднення Каховського водосховища

Як повідомляв Укрінформ, у місті Апостолове Дніпропетровської області закрили дитячі садки, школи та установи культурної і соціальної сфери через забруднення води. Апостолівська міська ОТГ рекомендувала обмежити вживання питної води для приготування їжі, напоїв у зв’язку з виявленням перевищення забруднюючих речовин у Каховському водосховищі (діазинон та хлорпірифос (пестициди). Було тимчасово призупинено роботу дошкільних навчальних закладів, закладів загальної середньої освіти, закладів соціальної сфери та закладів культури з 8 по 12 лютого.

За повідомленням про забруднення Каховського водосховища поліція розпочала кримінальне провадження за ч.1 ст.242 Кримінального кодексу України (порушення правил охорони вод).

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-