ДБР проводить обшуки у Держлісагентстві та лісгоспах Житомирщини

ДБР проводить обшуки у Держлісагентстві та лісгоспах Житомирщини

Фото
Укрінформ
ДБР проводить обшуки у лісництвах Житомирщини, де зафіксували незаконні рубки деревини, внаслідок чого (державі) завдані збитки на 6 млн грн.

Про це повідомляє Державне бюро розслідувань.

«Слідчі центрального апарату Державного бюро розслідувань повідомили про підозру чотирьом лісничим ДП «Олевське лісове господарство». Службові особи підозрюються в розтраті майна в особливо великих розмірах, вчиненій групою осіб», - йдеться у повідомленні.

За попередньою інформацією, працівники лісгоспу у змові зі службовими особами спеціалізованого лісозахисного підприємства та територіального органу Держлісагентства під час відведення насаджень у санітарні рубки вносили недостовірні відомості в документи.

Зокрема, на лісових ділянках, які відводились під рубку, був значно більший запас деревини порівняно з офіційно заявленим у матеріалах. Її в подальшому незконно рубали та реалізували за готівку суб’єктам господарювання, в тому числі експортерам пиломатеріалів.

ДБР проводить обшуки в Держлісагентстві та лісництвах Житомирщини / Фото: Державне бюро розслідувань

Читайте також: ДБР повідомило про підозру експрикордонникам за видворення Саакашвілі

«Унаслідок незаконних порубок деревини, за попередніми підрахунками, державі завдано збитки на суму понад 6 мільйонів гривень», - акцентують у ДБР.

Слідчі ДБР спільно з прокурорами Офісу Генерального прокурора проводять 35 санкціонованих обшуків за місцями розташування лісгоспу, його лісництв, спеціалізованого лісозахисного підприємства, територіального органу та центрального апарату Держлісагентства, а також у місцях проживання та інших об’єктах нерухомості посадових осіб державної лісової охорони. Обшуки також проводяться за місцями проживання підприємців-лісозаготівельників та здійснення лісопереробки, у ході яких документується причетність фігурантів справи до протиправної схеми.

Під час обшуку території однієї з лісопереробок виявлено 600 куб. м. ліквідної деревини породи «сосна» без документів про її законне походження на момент проведення слідчої дії.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-