У Харкові вшанували пам'ять добровольців

У Харкові вшанували пам'ять добровольців "Донбасу", загиблих під Дебальцевим

Укрінформ
Учасники об'єднання "Вірне серце" у Харкові вшанували пам'ять бійців добровольчого батальйону "Донбас", які загинули в боях за Дебальцеве у 2015 році.

Про це повідомляє кореспондент Укрінформу.

На запрошення організаторів - Всеукраїнського громадського об'єднання "Вірне серце" - з різних регіонів приїхали ветерани АТО/ООС, а також члени родин загиблих з Луганщини, Донеччини, Полтави, Сум та Дніпра.

В рамках заходу відбувся показ фільму "Дебальцеве-2015", який супроводжувався демонстрацією фотографій кожного загиблого бійця - поряд з рідними, друзями, бойовими побратимами.

Рідним загиблих добробатівців вручили пам'ятні нагрудні знаки з емблемою батальйону "Донбас".

Читайте також: Музиканти зведеного оркестру концертом вшанували пам'ять "кіборгів" у аеропорту "Львів"

Школярка харківської гімназії №43 Софія Дем'яненко розповіла, що у них діє клуб "Юний гвардієць" і планується створити музей про героїв батальйону. Учасники зустрічі розписались на прапорі України - і тепер цей він займе почесне місце в музеї.

"Добробатівський дух бережемо, пам'ятаємо, що з 2014 року батальйон назавжди втратив понад 100 бійців, поранених було близько 200. Близько 300 бійців нагороджено, причому більше 100 - посмертно", - наголосив підполковник Олександр Поліщук, командир "Донбасу", що тепер є військовим формуванням Нацгвардії.

Читайте також: Пам’ять захисників ДАПу вшанували у музеї Другої світової

Серед нагороджених він, зокрема, згадав Героя України гранатометника Євгена Тельнова (Усача), який загинув, потрапивши у засідку, коли намагався врятувати пораненого.

За словами волонтера "Донбасу" Олени Вовк, зараз для батальйону зібрали гуманітарну допомогу: рушники, грілки, ноутбук, а також печиво та ласощі.

Як відомо, бої за Дебальцеве точилися 21 січня - 18 лютого 2015 року.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-