Глава МЗС Данії відвідав КПВВ

Глава МЗС Данії відвідав КПВВ "Майорське"

Фото
Укрінформ
Голова Донецької ОДА Павло Кириленко під час зустрічі на КПВВ "Майорське" обговорив з міністром закордонних справ Данії Йеппе Кофодом проблеми водопостачання в регіоні, зокрема, багатомільйонні борги ОРДЛО.

Про це Кириленко повідомив у Facebook.

"Про війну та спричинені нею проблеми водопостачання Донеччини говорили з міністром закордонних справ Королівства Данія Йеппе Себастіаном Кофодом. Зустріч відбулася на контрольно-пропускному пункті "Майорське", у безпосередній близькості до лінії розмежування, яка пролягла внаслідок російської збройної агресії", - написав голова ОДА.

Він розповів Кофоду, що війна вкрай негативно позначилася на компанії "Вода Донбасу", яка забезпечує водою всю область - як контрольовану, так і неконтрольовану її частини. Бойові дії є частою причиною пошкодження критичної інфраструктури і постійно загрожують стабільній роботі компанії.

Глава МЗС Данії відвідав КПВВ "Майорське" / Фото: Павло Кириленко, Facebook

Проблему поглиблює й те, що борг окупованої території перед "Водою Донбасу" на початок цього року перевищує 41 млн євро.

"За таких умов компанія працює фактично за межею своїх можливостей, часто - завдяки підтримці наших міжнародних партнерів. Проблема її комплексної модернізації стоїть вкрай гостро. Ми це розуміємо і маємо чіткий покроковий план дій", - зазначив Кириленко.

Очільник ОДА поінформував, що за підтримки ЮНІСЕФ на Донбасі здійснили аналіз ризиків компанії й визначили першочергові заходи. На цьому тижні коштом Червоного Хреста укладена угода з міжнародною компанією з аудиту на проведення аналізу фінансового та операційного стану.

Читайте також: ЮНІСЕФ та USAID мають намір допомогти Донеччині з водопостачанням

Далі, зазначив Кириленко, проєкт з модернізації планується реалізовувати за чотирма основними напрямами: відновлення водопостачання, стабільне цілодобове постачання, якісна питна вода, енергоефективність і енергонезалежність.

Кожен з цих напрямів своєю чергою також має комплекс заходів, які на сьогодні в регіоні вже визначили.

Як підкреслив Кириленко, для реалізації цих планів влада Донеччини шукає державної та міжнародної підтримки, тож готова розглядати всі можливі варіанти співпраці — в тому числі з Данією.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-