Поліція встановила, хто розбризкав газ під стінами Харківської ОДА

Поліція встановила, хто розбризкав газ під стінами Харківської ОДА

Укрінформ
Правоохоронці повідомили про підозру чоловіку, який у січні на акції під стінами Харківської ОДА розбризкав сльозогінний газ, унаслідок чого до медиків звернулися кілька громадян.

Про це повідомляє відділ комунікації поліції Харківської області.

“Під час проведення оперативно-розшукових заходів працівники Київського відділу поліції встановили причетність 24-річного харків’янина до скоєння цього злочину. Чоловіку повідомлено про підозру у вчиненні кримінального правопорушення”, - йдеться у повідомленні.

У поліції нагадують, що провадження було відкрито за ч. 2 ст. 345 КК (погроза або насильство щодо працівника правоохоронного органу). Максимальне покарання згідно з санкцією статті передбачає до 5 років позбавлення волі.

Читайте також: Через сутички на мітингу ОПЗЖ у Харкові відкрили кримінальні провадження

Як повідомляв Укрінформ, 27 січня біля Харківської ОДА під час штовханини між представниками ОПЗЖ, які вимагали збільшити обсяг російськомовного викладання у школах, та активістами патріотичних громадських організацій невідомі розпорошили сльозогінний газ.

Постраждали декілька осіб, утому числі двоє журналістів. Згодом стало відомо, що до офтальмологічної лікарні з опіками очей доправили оператора СТБ та поліцейського.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-