Вживані запчастини для танків: суд Харкова арештував директора підприємства

Вживані запчастини для танків: суд Харкова арештував директора підприємства

Укрінформ
Київський районний суд Харкова заарештував на два місяці з правом внесення 210 тисяч грн застави директора одного з ТОВ у Запорізькій області, підозрюваного у спробі заволодіти майже 2,5 млн грн державних коштів під час поставки запчастин бронетанковому заводу.

Про це повідомив кореспонденту Укрінформу прессекретар прокуратури Харківської області Дмитро Чубенко.

"Київський районний суд обрав підозрюваному запобіжний захід у вигляді тримання під вартою на 60 діб із можливістю внесення застави у 210 тисяч гривень", - сказав Чубенко.

Прокуратура наполягала на триманні під вартою, вважаючи, що підозрюваний може переховуватися від слідства та впливати на свідків.

Як повідомлялося, 6 лютого СБУ та Нацполіція заявили, що влітку 2019 року одна з комерційних фірм із Запорізької області поставила на Харківський бронетанковий завод трансмісії для танків Т-64 і Т-80 у рамках виконання державного замовлення. Замість нових ТОВ відправило підприємству вживані комплектуючі, на яких перебили серійні номери та провели "косметичний ремонт".

Читайте також: СБУ блокувала постачання в армію несправної бронетехніки

Факт постачання неякісних комплектуючих підтверджено висновком експертів Харківського науково-дослідного інституту судових експертиз.

Директора запорізького підприємства підозрюють у спробі отримати прибуток у сумі майже 2,5 млн грн (ч.2 ст. 15, ч. 5 ст. 191 - замах на привласнення, розтрату майна або заволодіння ним шляхом зловживання службовим становищем) Кримінального кодексу України.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-