Керівник хоспіса вимагав хабарі у родичів невиліковних хворих

Керівник хоспіса вимагав хабарі у родичів невиліковних хворих

Фото
Укрінформ
Співробітники СБУ викрили на систематичному отриманні неправомірної вигоди заступника керівника комунального закладу “Обласна лікарня Хоспіс”, підпорядкованого Херсонській облраді.

Про це повідомляє пресцентр СБУ.

“Оперативники спецслужби встановили, що посадовець вимагав від родичів пацієнтів платежі за перебування хворих у медзакладі. Вартість паліативної допомоги – догляду за невиліковно хворими – зловмисник оцінював у середньому в 4 тисячі гривень. Сума хабаря залежала від умов перебування та кількості пацієнтів у палаті. Аби родини охоче платили, здирник створював ажіотаж, посилаючись на обмежену кількість місць у хоспісі.

Заклад розрахований на 50 ліжкомісць. Таким чином, він отримував до 200 тисяч гривень неправомірної вигоди щомісяця”, - йдеться у повідомленні.

Зазначається, що затримали зловмисника на робочому місці під час отримання 8 тисяч гривень – плати за два місяці паліативної допомоги. Під час обшуку в його кабінеті вилучено ще 30 тисяч гривень, які він устиг “заробити” цього дня.

Читайте також: В Одесі затримали на хабарі чиновника управління Держпраці

Як повідомила у Facebook обласна прокуратура, за версією слідства, керівник хоспісу вимагав хабар за надання медичної допомоги та подальше перебування у медзакладі 96-річної хворої.

У межах кримінального провадження, відкритого за ч. 3 ст. 368 (прийняття пропозиції, обіцянки або одержання неправомірної вигоди службовою особою) Кримінального кодексу України, фігуранту справи повідомлено про підозру. Вирішується питання щодо обрання зловмиснику міри запобіжного заходу.

Триває досудове слідство, встановлюється причетність інших посадовців до корупційної схеми.

Фото: СБУ

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-