У Житомирі просять переглянути постанову про плату за транспортування газу

У Житомирі просять переглянути постанову про плату за транспортування газу

Укрінформ
Депутати Житомирської міської ради ухвалили звернення до Президента, Прем’єр-міністра, НКРЕКП щодо перегляду постанови, яка запровадила для споживачів окрему платіжку за транспортування природного газу.

Відповідне рішення депутати ухвалили на позачерговій сесії міськради, повідомляє кореспондент Укрінформу.

«Житомирська міська рада просить переглянути постанову Національної комісії, що здійснює державне регулювання у сферах енергетики та комунальних послуг, від 24 грудня 2019 року № 3020 «Про встановлення тарифу на послуги розподілу природного газу для АТ «Житомиргаз» та вжити відповідні заходи», - йдеться у зверненні.

Зокрема, міськрада просить НКРЕКП переглянути тариф на послугу розподілу природного газу, а саме його структуру (елементи витрат), привести тариф на послугу розподілу газу до єдиного значення для всіх жителів країни (від 0,36 до 1,308 за 1 м3 з ПДВ з 01.01.2020 по 30.06.2020) з метою забезпечення соціальної справедливості, переглянути підстави нарахування за послугу розподілу газу для нових споживачів та тих, які у поточний чи попередній рік не споживають/споживали природний газ.

Читайте також: На “тарифну комісію” подали в суд через плату за доставку газу

Крім того, депутати наголошують на необхідності перегляду механізму розрахунку розміру оплати послуг доставки газу, а саме застосування обсягу споживання газу за попередній рік, так як температурний режим кожного року є різним, а відповідно і відрізняються обсяги споживання.

У зверненні також зазначається, аби Нацкомісія переглянула можливість не розподіляти оплати за послугу на окремі рахунки, що спричиняє соціальну напругу серед споживачів послуг.

Секретар міської ради Наталія Чиж наголосила, що звернення ухвалили за основу, але його ще будуть доопрацьовувати, аби врахувати й інші рекомендації депутатів.

Як повідомлялося, з 1 січня за газ і його доставку українці повинні платити окремо. Сума в платіжці за розподіл газу залежить від спожитих обсягів. За основу буде братися обсяг використаного палива за попередній період (на 2020 рік це час із 1 жовтня 2018-го до 31 вересня 2019-го), який ділиться на 12 і множиться на тариф місцевих операторів.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-