В Одесі курсанти організували флешмоб на честь Героїв Крут

В Одесі курсанти організували флешмоб на честь Героїв Крут

Фото
Укрінформ
Понад 300 курсантів Військової академії в Одесі взяли участь у яскравому флешмобі до Дня пам’яті Героїв Крут на Приморському бульварі.

Про це повідомляє кореспондент Укрінформу.

"Пам’ять про подвиг Героїв Крут, що мужньо відстоювали незалежність України і загинули в 1918 році під Крутами, ставши для нас символом патріотизму і незламності, ми присвячуємо цю акцію. Шикуємось так, щоб утворити слово "Крути", яке було б видно з небес, коли увімкнемо наші ліхтарики", - звернулась до курсантів керівник Управління патріотичного виховання молоді Одеської облдержадміністрації Наталія Михайленко.

В Одесі курсанти Військової академії організували флешмоб на честь Героїв Крут / Фото: Ivan Strahov, Svyatoslav Scherbakov

Флешмоб проходив неподалік пам’ятника Дюку.

Читайте також: Сьогодні - День пам’яті Героїв Крут

Учасники акції виконали Гімн України, а потім вшанували хвилиною мовчання полеглих під Крутами у бою з російським з’єднанням Муравйова воїнів Української Народної Республіки, більшість з яких складали студенти та гімназисти.

Як повідомляв Укрінформ, Україна 29 січня вшановує пам'ять Героїв битви під КрутамиБій під Крутами відбувся 29 січня 1918 року між Ніжином і Бахмачем на Чернігівщині, за 130 кілометрів на північний схід від Києва під час наступу на Київ військ більшовицької Росії під проводом полковника Михайла Муравйова.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-