Під час сутичок у Харкові постраждали журналіст і поліцейський

Під час сутичок у Харкові постраждали журналіст і поліцейський

Оновлено
Укрінформ
Двох чоловіків - журналіста та поліцейського, які постраждали під час сутичок біля Харківської ОДА від розпиленої хімічної речовини, доправили до лікарні.

Коментар щодо їхнього стану кореспонденту Укрінформу дали у Харківській офтальмологічній лікарні імені професора Гіршмана.

"У обох постраждалих, це журналіст та поліцейський, опіки очей внаслідок розпилення з балончиків хімічної речовини. Обом надано першу допомогу, стан стабільний", - зазначили у лікарні.

Як повідомили Укрінформу у відділі комунікації ГУ Нацполіції в Харківській області, за фактом сутички біля Харківської ОДА під час двох акцій - на захист збільшення обсягу викладання російської мови та літератури та проти "руського міра" - проводиться перевірка.

"Перевірку за фактом сутички біля Харківської ОДА розпочали у Київському райвідділі поліції. За уточненими даними, на місці події нараховано близько 200 учасників двох акцій протесту. Порядок забезпечили 70 поліцейських, включаючи кінологів", - зазначили у відділі.

Також, додали у відділі, встановлено, що невідомий розпорошив сльозогінний газ.

"За медичною допомогою звернувся поліцейський та 38-річний громадянин, він поскаржився, що його вдарили та бризнули в обличчя з газового балончика", - пояснили у відділі. 

"Інформація зареєстрована у Єдиному обліку заяв і повідомлень Київського відділу поліції", - додали в поліції.

Щодо 38-річного постраждалого, то, як підтвердили у громадській організації "Світанок", це організатор проросійської акції, голова міського осередку партії "Опозиційний блок - "За життя", ексдепутат Харківської міськради Андрій Лесик.

Як повідомляв Укрінформ, 27 січня біля Харківської ОДА під час штовханини між учасниками двох акції - представників міського осередку партії "Опозиційна платформа - "За життя", які вимагали збільшити обсяг російськомовного викладання у школах, та опонентів з патріотичних громадських організацій - "Правого сектору", "Спілки ветеранів АТО", "Національного корпусу" і "Національних дружин" - невідомі використали сльозогінний газ. Постраждали декілька учасників обох акцій та журналісти - оператор та кореспондент "СТБ".

Читайте також: В Іраку у сутичках із поліцією загинули четверо протестувальників, десятки поранених

Усього на місці акцій біля ОДА зібралося біля 100 людей, стільки ж поліцейських забезпечували порядок.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-