СБУ блокувала діяльність адміністратора сепаратистських груп у соцмережах

СБУ блокувала діяльність адміністратора сепаратистських груп у соцмережах

Укрінформ
Служба безпеки України викрила та припинила у Чернігові діяльність проросійського агітатора, який поширював через соцмережі сепаратистські матеріали.

Про це повідомляє пресцентр СБУ.

"Оперативники та слідчі спецслужби встановили, що мешканець обласного центру створював та адміністрував у соцмережах, у тому числі заборонених у нашій країні, сепаратистські групи та сторінки. Агітатор, зокрема, закликав до повалення конституційного ладу, зміни меж території та державного кордону України", - йдеться у повідомленні.

Зазначається, що для наповнення інтернет-ресурсів зловмисник використовував матеріали з пропагандистських сайтів країни-агресора та незаконних збройних формувань.

Читайте також: РНБО просять забезпечити Луганщину “заглушками” для сепаратистського радіо та росТБ

Під час обшуку за місцем проживання фігуранта справи співробітники СБУ вилучили комп’ютери та мобільні пристрої із доказами здійснення сепаратистської діяльності.

Як додають у Службі, агітатор уже має непогашену судимість за скоєння аналогічного злочину.

Читайте також: Російські хакери використовують відкриті джерела у спецопераціях проти України — ЗМІ

Слідчими СБУ розпочато кримінальне провадження за ч. 1 ст. 110 (посягання на територіальну цілісність і недоторканність України) Кримінального кодексу України. Санкція статті передбачає покарання у вигляді позбавлення волі на строк від 3 до 5 років. Вирішується питання щодо оголошення зловмиснику про підозру та обрання міри запобіжного заходу.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-