Одесити відзначили День Соборності

Одесити відзначили День Соборності "живим ланцюгом єднання"

Фото
Укрінформ
В Одесі понад півтисячі осіб увечері 22 січня утворили "живий ланцюг єднання" біля пам'ятника Дюку на Приморському бульварі з нагоди Дня Соборності України.

Участь в акції взяли місцеві жителі, курсанти Військової академії, Інституту МВС та Військово-морського ліцею ім. Адмірала Безкоровайного, повідомляє кореспондент Укрінформу.

"Сьогодні, в День Соборності, ми дев'ятий раз поспіль утворюємо біля пам'ятника Дюку "живий ланцюг", що символізує єднання українського народу на відзначення Акту возз'єднання Української Народної Республіки і Західноукраїнської Народної Республіки", - зазначила співорганізатор заходу, керівник Одеського центру патріотичного виховання молоді Наталя Михайленко.

Під звуки гімну Січових стрільців "Ой у лузі червона калина" курсанти та ліцеїсти вишикувались півколом і утворили біля пам'ятника Дюку величезне символічне серце, що ритмічно билося завдяки злагодженим діям сотень учасників акції. А згодом цей ефект ще більше посилився, коли вони за командою піднімали та опускали запалені ліхтарики, які тримали в руках.

Читайте також: Практики й теоретики ініціюють стале спілкування заради цілісності України

Учасники акції єднання виконали Гімн України, а також скандували гасла "Козацькому роду нема переводу!", "Слава Україні - Героям Слава!", Україна понад усе!" та інші.

На завершився учасники заходу утворили спільний "живий ланцюг єднання" на Приморському бульварі.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-