На Луганщині провели 23 обшуки у справі підкупу виборців

На Луганщині провели 23 обшуки у справі підкупу виборців

Укрінформ
На Луганщині провели 23 обшуки у справі підкупу виборців на виборах до Верховної Ради.  

Про це повідомляє пресслужба Офісу генерального прокурора.

“18 січня 2020 року за процесуального керівництва прокуратури Луганської області у рамках кримінального провадження щодо підкупу виборців під час проведення виборів народних депутатів України влітку 2019 року слідчі поліції провели 23 обшуки. Слідчі дії пройшли у осіб, які, ймовірно, брали участь у розповсюдженні та передачі грошових коштів виборцям за голосування за одного з кандидатів у народні депутати”, - йдеться у повідомленні.

За даними слідства, на той час існувала розгалужена злочинна схема підкупу виборців. Ймовірно, що особи наближені до одного з кандидатів у народні депутати як регіональні представники благодійної організації передавали грошові кошти розповсюджувачам. Вважається, що розповсюджувачі безпосередньо здійснювали підкуп виборців, передаючи їм гроші у розмірі близько 100 грн за голосування на користь одного з кандидатів у народні депутати.

Читайте також: Пральний порошок і памперси: як у тергромаді на Луганщині виборця “агітували”

Під час проведення обшуків знайдені та вилучені чорнові записи, списки осіб причетних до злочинної схеми, агітаційна література та комп’ютерна техніка.

Наразі в кримінальному провадженні призначено проведення експертиз. Надається оцінка діям вказаних осіб та вирішується питання щодо наявності ознак організованої злочинної групи.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-