У Тернополі освятили воду на всіх водопровідних станціях

У Тернополі освятили воду на всіх водопровідних станціях

Укрінформ
У Тернополі священники освятили воду на всіх водопровідних станціях місцевого водоканалу.

Про це повідомляє кореспондент Укрінформу.

"Вранці священники освятили воду на всіх водопровідних станціях комунального підприємства “Тернопільводоканал”, відтак із кранів в оселях городян уже тече освячена вода. Таку процедуру святі отці здійснюють уже десятий рік поспіль", - сказав заступник міського голови Леонід Бицюра.

За його словами, у місті мешкає дуже багато людей старшого віку, людей немічних. "Не всі з них можуть залишити домівку, щоб бути присутніми під час освячення води біля церков й принести її додому. Тому для таких людей священнослужителі й провели обряд освячення води на водопровідних станціях", - наголосив Бицюра.

Священники різних конфесій, які провели чин освячення води, запевняють, що така вода не поступатиметься освяченій у храмі.

Читайте також: Капелани освятили води Дніпра у Києві для українських бійців і ветеранів

А тим часом для Тернопільської міської ОТГ сьогоднішнє свято особливе, адже його вперше відзначають спільно мешканці Тернополя та чотирьох приміських сіл, які об’єдналися у міську територіальну громаду.

"На набережній тернопільського озера, біля підніжжя пам’ятного хреста, встановленого на честь 1020-річчя Хрещення України, священнослужителі традиційних християнських церков провели спільне богослужіння та здійснили чин освячення води за участю кількох тисяч жителів громади”, - розповів начальник міського управління культури і мистецтв Олександр Смик.

За його словами, сьогодні ж приміщенні палацу культури “Березіль” відбудеться театралізоване дійство “Лемківський Йордан”.

Традиційно Тернопільський клуб любителів загартування та зимового плавання «Нептун» організував масове купання у день Хрещення Господнього.

У селах, що входять у Тернопільську міську об’єднану територіальну громаду, також відбуваються святкові дійства, концерти за участю самодільних художніх та церковних колект

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-