Прокуратура Донеччини співпрацюватиме з моніторинговою місією ООН

Прокуратура Донеччини співпрацюватиме з моніторинговою місією ООН

Укрінформ
У Маріуполі керівництво прокуратури Донеччини та представники Моніторингової місії ООН з прав людини домовились про співпрацю.

Про це повідомила пресслужба прокуратури Донецької області.

"Перший заступник прокурора Донецької області Сергій Заєць провів робочу зустріч з представниками Моніторингової місії ООН з прав людини в Україні: заступником голови місії Бенджаміном Моро (Франція), головою Маріупольського офісу Октамом Газієвим (Республіка Киргизстан) та спеціалістом з прав людини Олексієм Боднею (Україна)... Учасники зустрічі висловили готовність до подальшої співпраці по усіх напрямках", - йдеться у повідомленні.

У прокуратурі уточнили, що співпраця стосуватиметься, зокрема, додаткового отримання слідчими інформації та доказів під час документування та розслідування військових злочинів, пов’язаних з тероризмом, вбивствами та катуванням цивільного населення і військовослужбовців Збройних сил України.

Читайте також: СБУ підозрює трьох депутатів міськрайрад Донеччини у злочинах проти нацбезпеки

Зазначено, що основними темами зустрічі стало обговорення 28-ї доповіді Управління Верховного комісара ООН щодо ситуації з правами людини в Україні й, зокрема, в Донецькій області; створення у структурі прокуратури за ініціативою Офісу генерального прокурора управління нагляду у кримінальних провадженнях щодо кримінальних правопорушень, вчинених в умовах збройного конфлікту, на яке покладено процесуальне керівництво у досудовому розслідуванні злочинів проти основ національної безпеки, миру, безпеки людства та міжнародного правопорядку та інших злочинів, пов’язаних зі збройною агресією РФ проти України.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-