У Харкові більше тисячі осіб вийшли на підтримку Антоненка

У Харкові більше тисячі осіб вийшли на підтримку Антоненка

Фото, відео
Укрінформ
У Харкові ввечері 17 грудня активісти провели концерт в підтримку українського музиканта і воїна АТО Андрія Антоненко, підозрюваного у причетності до вбивства журналіста Павла Шеремета.

Про це повідомляє кореспондент Укрінформу.

Учасники акції розклали на асфальті перед будівлею поліцейського главку з десяток котушок з білими нитками і папку "Дело" з написом "Шито білими нитками". Поліцейські не втручалися. З будівлі до присутніх ніхто не вийшов.

Акція пройшла за ініціативою письменника і музиканта Сергія Жадана. Крім нього, у концерті взяли участь гурти "Лінія Маннергейма", "Папа Карло" та інші виконавці.

У Харкові більше тисячі осіб вийшли на підтримку Антоненка // Фото: В'ячеслав Мадієвський

Читайте також: Розслідування вбивства Шеремета: "Євросолідарність" ініціювала створення ТСК

Як сказав кореспондентові Укрінформу один із організаторів акції, письменник Сергій Жадан, "у ситуації з Андрієм Антоненком закони України порушено. Наша акція - нагадування владі й правоохоронцям, що Україна не поліцейська держава, і якщо правоохоронці порушують закони, значить, щось не так у самій системі. У справі Антоненка до поліції є дві основні вимоги: або надайте докази, або подавайте у відставку".

Подібної думки й активіст Артем Полежака: "Ми розуміємо, що порушено презумпцію невинності, адже всіх заарештованих у справі Шеремета оголосили винними без суду. У влади своя гра. Але ми не дозволимо паплюжити добровольців і волонтерів".

Читайте також: Поліція - про справу Шеремета: дані про "суперечливих" експертизах не відповідають дійсності

Як повідомляв Укрінформ, слідство у справі вбивства Шеремета підозрює п'ятьох осіб — лікаря і волонтера Юлію Кузьменко, добровольців АТО Владислава та Інну Грищенків, медсестру одного з парашутно-десантних батальйонів Яну Дугарь, ветерана АТО Андрія Антоненка.

У Кузьменка й Антоненка 12 грудня були проведені обшуки.

Читайте також: Підозрюваний у справі Шеремета подякував мати журналіста з СІЗО

Суд обрав запобіжний захід Яні Дугарь у вигляді цілодобового домашнього арешту, Антоненку і Кузьменко — у вигляді тримання під вартою без визначення застави.

Журналіст Павло Шеремет загинув 20 липня 2016 року в Києві в результаті вибуху автомобіля.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-