На Тернопільщині дорожники уклали незаконних договорів на 103 мільйони – СБУ

На Тернопільщині дорожники уклали незаконних договорів на 103 мільйони – СБУ

Укрінформ
На Тернопільщині посадовці Служби автомобільних доріг протиправно уклали угоди з комерційними структурами на 103 мільйони гривень.

Про це на своїй сторінці повідомляє Служба безпеки України в Тернопільській області.

«Служба безпеки України викрила зловживання керівництва Служби автомобільних доріг Тернопільської області, які призвели до багатомільйонної заборгованості у сфері безпечного функціонування критичної транспортної інфраструктури регіону. Протягом двох останніх років посадовці установи протиправно уклали з комерційними структурами договори на виконання дорожньо-ремонтних робіт в регіоні на 103 млн грн», - йдеться у повідомленні.

Читайте також: СБУ з початку року викрила понад 100 копів-корупціонерів

Зазначається, що ця сума значно перевищила встановлені ліміти відповідних кошторисних призначень. Тим самим чиновники взяли на себе матеріальні зобов’язання, не передбачені програмами бюджетного фінансування.

Зловживання посадовців призвели до блокування робіт з утримання дорожнього фонду Тернопільщини у зимовий період.

Внаслідок зловживань перед підрядниками виникла багатомільйонна заборгованість, яка стала підставою для блокування казначейських рахунків Служби автодоріг у судовому порядку.

Читайте також: Двох керівників Національної академії аграрних наук спіймали на хабарі

Призупинення перерахунку коштів на обслуговування дорожнього покриття створило реальну загрозу його безпечній експлуатації у зимовий період.

За матеріалами СБУ, Тернопільською місцевою прокуратурою відкрито кримінальне провадження, триває слідство щодо притягнення до відповідальності осіб, причетних до незаконних дій.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-