Бунт у Миколаївській облраді: голова каже, що депутати винесли кабінку для голосування

Бунт у Миколаївській облраді: голова каже, що депутати винесли кабінку для голосування

Відео
Укрінформ
У Миколаєві депутати зламали двері у сесійну залу обласної ради і винесли звідти кабінку для голосування.

Про це повідомила голова Миколаївської обласної ради Вікторія Москаленко на офіційній сторінці облради у Facebook.

«Група депутатів зламала двері у сесійну залу після закінчення робочого дня і винесли звідти кабінку для голосування. Зараз цією подією займатимуться правоохоронці. Хочу зазначити, що це зроблено для того, щоб здійснити переворот в обласній раді, зокрема, незаконно відсторонити мене від посади», - повідомила Москаленко.

Вона також зазначила, що в залі є дороговартісна апаратура для електронного голосування та інші цінні речі, тому незаконні проникнення туди є кримінальним правопорушенням. Москаленко також зауважила, що все це є ще одним свідченням втручання в роботу обласної ради з боку облдержадміністрації. Тому вона офіційно просить поліцію та СБУ втрутитися в ці події і дати їм відповідну оцінку.

Як стало відомо кореспонденту Укрінформу, нині зала забарикадована, біля неї чергують правоохоронці і нікого туди не пускають.

Наразі група депутатів проводить закрите засідання в одному з приміщень обласної ради на четвертому поверсі. В холі знаходиться багато журналістів та активістів, але нікого на засідання не пускають.

За словами присутньої тут відомої в Миколаєві волонтерки та активістки Ольги Вербицької, наразі в обласній раді відбувається щось "на кшталт голосування 16 січня 2014 року у Верховній Раді". «Група антиукраїнськи налаштованих депутатів намагається в будь-який спосіб відсторонити від посади голову обласної ради. Це незаконно. Зараз ми очікуємо наших активістів, АТОвців і будемо готові діяти адекватно тому, що тут відбуватиметься», - сказала Вербицька.

Як уже повідомлялося, голова Миколаївської обласної ради заявила, що проти неї відбуваються незаконні дії, спрямовані на відсторонення її від посади. Частина депутатів з так званої «групи Стадніка» (голови ОДА – ред.) вирішили проводити сесію 26 листопада без її участі, щоб розглянути питання зняття її з посади.

Читайте також: Голова Миколаївської облради каже, що депутати вже сім разів намагалися її відсторонити

У свою чергу, активісти, серед яких відомі у Миколаєві волонтери та учасники АТО, фактично зірвали проведення сесії 26 листопада, вимагаючи не розглядати питання зняття з посади голови облради Вікторії Москаленко. Вони також зустрілися з головою облдержадміністрації Олександром Стадніком і вимагали у нього припинити тиснути на депутатів, щоб ті проголосували за зняття Москаленко з посади. Адже в останні дні низка депутатів публічно заявляли, що на них з боку ОДА у цьому питанні чиниться тиск.

Варто зауважити, що наступна сесія обласної ради запланована на 3 грудня. Проте 28 листопада група депутатів зібрала необхідну кількість підписів і поставила голову облради перед вимогою провести засідання 29 листопада.

Фото: Oxana Korsak у facebook

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-