У Дніпрі через “замінування” евакуювали 10 шкіл

У Дніпрі через “замінування” евакуювали 10 шкіл

Оновлено
Укрінформ
У Дніпрі третій день поспіль невідомі надсилають повідомлення про замінування шкіл. Цього разу інформацію перевіряють за 10 адресами навчальних закладів.

Про це повідомив Дніпровський відділ поліції у Facebook.

«Поліція перевіряє інформацію за фактом мінування 10 шкіл. 28 листопада близько 9.40 до поліції надійшло повідомлення про те, що на електрону адресу УСБУ в Дніпропетровській області надійшов лист про ймовірне виникнення вибухів у приміщеннях шкіл №№ 7, 17, 29, 33, 69, 118, 121, 145, 147 та гімназії №3 в м. Дніпрі. На місцях події працюють поліцейські та вибухотехніки. Проводиться перевірка», - йдеться в повідомленні.

Також повідомляється, що поліція Дніпра відкрила кримінальне провадження за фактом неправдивих повідомлень про замінування усіх міських шкіл.

“Під час перевірки всіх шкіл в м.Дніпро вибухонебезпечних предметів виявлено не було... За фактом неправдивого замінування шкіл відкрито кримінальне провадження за ч. 1 ст. 259 Кримінального кодексу України (Завідомо неправдиве повідомлення про загрозу безпеці громадян, знищення чи пошкодження об'єктів власності)”, - йдеться у повідомленні Дніпровського відділу поліції у Facebook.

Читайте також: На трьох станціях київського метро шукають вибухівку

Як повідомляв Укрінформ, 26 листопада, після дев’ятої години ранку на електронну адресу МНС надійшло повідомлення про замінування будівель трьох комунальних закладів освіти міської ради Дніпра. У СЗШ №29, СШ № 118 та СЗШ № 121 учнів та працівників евакуювали, освітній процес був призупинений.

27 листопада близько 10.30 до Індустріального відділення поліції надійшло повідомлення про замінування трьох шкіл та гімназії в м. Дніпрі - школи №3 (вулиця Гулі Корольової, 14-Б), №121 (вулиця Гулі Корольової, 14-Г) і № 17 (вулиця Смоленська, 1) та №29 (вулиця Батумська, 64).

Інформація виявилася неправдивою, в усіх випадках вибухових предметів не виявили.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-