Садовому вручили підозру

Садовому вручили підозру

Відео
Укрінформ
Спеціалізована антикорупційна прокуратура вручила підозру міському голові Львова Андрію Садовому у справі індустріального парку в Рясному, будівництво якого заморожене з 2015 року.

Про це сам Садовий сказав на сесії міської ради, повідомляє прес-служба Львівської мерії.

«Буквально після 10-ї години я мав розмову з прокурорами Холодницького. Після довгої розмови мені вручили підозру. Мова йде про СіТіПі. У 2015 році ми публічно та відкрито провели інвестиційний конкурс, залучили компанію СіТіПі для будівництва індустріального парку. В бюджет міста поступило 54 млн грн. Паралельно з тим почався процес блокування початку цієї роботи — державні органи влади, прокуратура приїжджали, робили допити, обшуки були у багатьох. Я думав, що прийдуть колись і попросять вибачення, бо компанія за ці роки збудувала вже індустріальні парки в Румунії, Чехії і далі будує. Цей парк у нас заморожений зараз. Була трава, де корови паслись, сьогодні ця територія очікує початку робіт. Там планувалось створити 3 тисячі нових робочих місць. Напевно, я отримав такий подарунок на день св. Михаїла. Таке буває, такі реалії нашого життя. Мабуть, буде суд і стоятиме питання застави. Ми будемо боротися і перемагати», — додав міський голова Львова під час сесії міської ради.

Читайте також: Меру Дрогобича оголосили підозру за побиття активіста

Садовому вручили підозру за ч. 2 ст.28 и ч.2 ст. 364 Кримінального кодексу України - зловживання службовим становищем.

Раніше повідомлялося, що Генпрокуратура спільно з Нацполіцією розслідують факти зловживання службовими особами Львівської міськради. За даними ГПУ, досудовим розслідуванням було встановлено, що службові особи Львівської міської ради, зловживаючи службовим становищем, уклали з суб'єктом господарювання договір купівлі-продажу земельної ділянки за ціною понад 50 млн грн, незважаючи на те, що нормативно-грошова оцінка цієї земельної ділянки становила 140 млн грн, чим заподіяли збитки в особливо великих розмірах. Ідеться про земельну ділянку в Рясному-2 під індустріальний парк, обсягом близько 30 га. Реалізація проєкту стартувала у 2013 році.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-