Заступник мера Ужгорода організував

Заступник мера Ужгорода організував "земельні схеми" - СБУ

Фото
Укрінформ
СБУ викрила заступника голови Ужгородської міської ради на масштабних зловживаннях, унаслідок яких у громади міста було відчужено земельні ділянки, призначені під житлову забудову.

Про це повідомляє пресцентр СБУ.

"Співробітники спецслужби встановили, що у 2014 році, будучи членом земельної комісії міськради, посадовець оформив на підставних осіб три земельні ділянки загальною площею 0,3 га. Пізніше землю було протиправно передано у розпорядження його дружині, яка влітку цього року продала її своєму знайомому за 1 мільйон 200 тисяч гривень", - йдеться у повідомленні.

У межах кримінального провадження, відкритого за ч. 2 ст. 364 (зловживання владою або службовим становищем) Кримінального кодексу України у приміщенні Ужгородської міської ради та за місцями роботи і проживання фігуранта провадження проведені обшуки, додали в СБУ.

Читайте також: СБУ та ДБР проводять обшуки в Ужгородській міськраді

Вирішується питання про оголошення заступнику голови міськради підозри у вчиненні злочину.

Як повідомляв Укрінформ, 5 листопада СБУ та ДБР провели обшуки у приміщенні Ужгородської міськради у справі про виділення земельних ділянок в 2014 році.

Прокуратура Закарпатської області встановлює обставини незаконного відчуження трьох земельних ділянок за 1,2 мільйона гривень посадовцями Ужгородської міської ради.

“За процесуального керівництва прокуратури Закарпатської області слідчими територіального управління ДБР у м. Львові здійснюється досудове розслідування у кримінальному провадженні, щодо зловживання владою або службовим становищем посадовими особами Ужгородської міської ради (ч.2 ст. 364 КК України). У рамках даного провадження сьогодні, 5 листопада 2019 року, проведено ряд санкціонованих обшуків в Ужгородській міській раді та помешканнях ймовірних фігурантів справи. За результатами обшуків вилучено ряд документів”, - йдеться на офіційному сайті Закарпатської обласної прокуратури.

Так, за версією слідства, один із теперішніх заступників Ужгородського міського голови, з метою незаконного збагачення, будучи депутатом та членом земельної комісії міської ради, у 2014 році оформив на третіх осіб, без їхнього відома, три земельні ділянки. Загальна площа земель складає 0,3 га.

У подальшому ці земельні ділянки протиправно передано у розпорядження дружини депутата, яка, в результаті, їх відчужила за 1,2 млн грн.

Як повідомляв Укрінформ, сьогодні в приміщенні Ужгородської міськради за адресою площа Поштова, 3 слідчі Управління СБУ в області та ДБР проводили обшуки. 

Фото: СБУ

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-