Соціальні послуги в ОТГ: досвід Німеччини

Соціальні послуги в ОТГ: досвід Німеччини

Децентралізація
Укрінформ
В об'єднаних тергромадах радять розвивати інтегровану модель надання соціальних послуг

В ОТГ важливо запроваджувати інтегровану модель надання соціальних послуг мешканцям громади.

Про це заявила у ході круглого столу на тему «Досвід Німеччини у наданні соціальних послуг» радниця з муніципальних послуг Херсонського Центру розвитку місцевого самоврядування Оксана Гуцоляк, повідомляє кореспондент Укрінформу.

Захід відбувся у Херсонському ЦРМС Програми «U-LEAD з Європою» за участі представників ОТГ та сільських рад, що лише планують об’єднання, фахівців ГУ ПФУ в області й департаменту соцзахисту ОДА.

Учасникам зустрічі розповіли, як працюють з вразливими групами населення на прикладі Німеччини, як у цій європейській країні впроваджується державна політика соціального захисту дітей та активізують громаду за принципом соціальної згуртованості.

«Це та інформація, яку ми отримали, вивчаючи досвід надання соціальних послуг у Німеччині. Поїздка була організована за підтримки «U-LEAD з Європою» та «Партнерства «Кожній дитині»», - зазначила Оксана Гуцоляк.

Про бабусю, ЦНАП та медиків

Заступник сільського голови з питань діяльності виконавчих органів Виноградівської ОТГ Наталя Снігур каже, що представники цієї громади заходи Херсонського ЦРМС завжди відвідують охоче, бо прагнуть покращити надання соціальних послуг. У структурі цієї ОТГ нині працює спеціаліст першої категорії з прав захисту дітей. Проте з 1 січня тут планують створити відділ з соціальної роботи та комунальну установу «Центр надання соціальних послуг».

Як зазначила Оксана Гуцоляк, 1 січня 2020 року вступає в дію закон «Про соціальні послуги». «Відбулися певні зміни, але немає нічого такого, щоб викликало супротив. Різні громади створюють свої центри надавання соціальних послуг, ми їм рекомендуємо, щоб це були комунальні установи. У складі сільської, селищної ради - відділ з надання соціальних послуг і має бути окрема комунальна установа, що буде надавати соціальні послуги», - пояснює вона.

Під час обговорення учасникам «круглого столу» розповіли про структуру управління моделі інтегрованих соціальних послуг в ОТГ. Що таке ресурс родини, які є фактори ризику для неї, на якому етапі мають починатися активні дії соцпрацівників, яка роль ЦНАПів, медиків, педагогів, громадських організацій.

«Нам держава пропонує створити в ОТГ інтегровану модель надання соціальних послуг. Тут цікаво, що поєднуються медичні, освітні послуги і послуги соціального характеру. Звісно, треба вчитися, слухати, наша держава крокує разом з Європою, вивчаємо досвід європейських країн, але треба й залишати той досвід, що Україна набула, доповнювати його, а не змінювати все», - каже Наталя Снігур.

Що стосується того, як мають взаємодіяти в інтегрованій системі різні служби, то, як приклад, кажуть: про те, що в певній родині є проблеми, може розповісти бабуся на прийомі у ЦНАПі, а вже фахівець фронт-офісу надішле сигнал соцпрацівнику, чи сільський медик повідомить про негаразди під час огляду дитини, чи вчитель зверне увагу на те, як змінилася поведінка учня. Головне в даному випадку – попередити той момент, коли родині вже доведеться надавати статус такої, що потрапила у складні життєві обставини. Адже у громаді всі на виду, як жартують самі представники ОТГ: варто завітати соцпрацівнику в будинок на одному кінці вулиці, як на іншому вже чекають на візит. А якщо така інтегрована система працює, то це означає економію коштів для громади, бо менше буде соцвиплат у майбутньому.

«Ми кажемо про попередження, щоб максимально зекономити місцеві кошти. Індикатор успішної родини – дитина. Якщо згадати про досвід Німеччини – там соцпрацівники саме так і працюють, на попередження. У Берліні у школах є соцпрацівники, саме на них – позашкільна освіта, під час занять вони звертають увагу, наприклад, на малюнки дітей, там вже, за необхідності, залучають психологів», - розповідає Оксана Гуцоляк.

Просвітництво та інформація

На певному етапі родині може допомогти мінімальна підтримка – інколи дуже важливе просвітництво. Такі послуги надають, зокрема, й громадські організації. Як зазначає радниця Херсонського ЦРМС Оксана Гуцоляк, з 1 січня законодавство передбачає, що коли громади самі не надають певні соціальні послуги, вони можуть їх закуповувати у громадських, благодійних організацій.

За «круглим столом» у Херсонському ЦРМС до обговорення долучилися і представники громадської організації «Древо», які поділилися власним досвідом роботи з татами, тим, як вони надають консультації родинам, допомагаючи долати труднощі на тому етапі, коли ще можна зберегти сім’ю. Такий досвід зацікавив представників громад, які вже виявили готовність до співпраці.
«Кожен окремий регіон Німеччини формує свою соціальну політику і самостійно вирішує, куди і як направляти ресурси. На місцях працюють локальні місцеві союзи, можна виділити з особливостей соціальної сфери дуже розвинуту систему моніторингової оцінки», - також зазначає Оксана Гуцоляк.

Чим більш обізнані люди зі своїми правами, чим активніше громада працює для того, щоб легалізувати робочі місця, тим менше проблем у родини, а, значить, менші соціальні виплати. Чим краще наповнюється бюджет, тим більше соціальних послуг може надати громада тим, хто цього потребує, відзначали учасники «круглого столу». Тому так важливий моніторинг.

«Ваша функція – відслідковувати соціальні потреби громади, визначити потреби громади у всіх напрямках соціальної підтримки та ініціювати перед виконавчими органами і депутатським корпусом вашої ради необхідність надавання певного виду соцпідтримки. Місцева громада приймає рішення, виходячи зі своїх фінансових можливостей і потреб», - зазначила під час обговорення заступниця директора Департаменту соціального захисту населення ХОДА Олена Князєва.

Вона ознайомила учасників заходу з фінансуванням державних соціальних програм, місцевих соціальних програм, розповіла про нововведення представникам ОТГ, які вже, власне, зможуть донести цю інформацію до мешканців громад.

Під час заходу його учасники дізналися також і про послуги, які надає Пенсійний фонд України. Як зазначила головний спеціаліст відділу ГУ ПФУ в області Олена Скоробогатько, зареєструвавшись на порталі електронних послуг ПФУ, члени громади можуть отримати важливу інформацію: «Є дистанційні послуги – Пенсійний фонд веде державний реєстр застрахованих осіб, у якому накопичуються дані по кожній працюючій людині - і розмір зарплати, і сплата чи несплата внесків роботодавцем, прораховується страховий стаж».

Власне, питань у представників ОТГ багато: чи доцільно створювати відділ соцзахисту і чи не можна наділити функціями адміністрування комунальну установу, яка сама ці послуги надає; хто в ОТГ має право вилучати дитину з родини; як мають працювати молодіжні ради та інші.

«Зараз у нас перехідний період, відбувається реформа адмінтерустрою, громади будуть утворюватися за принципом спроможності, тому ми продовжуємо формувати структуру, яка дозволить працювати на випередження в тому, що стосується надання соціальних послуг», - каже Оксана Гуцоляк.

Як підкреслили учасники зустрічі, такі обговорення корисні для ОТГ, адже вони дають можливість почути про досвід не лише інших країн, але й сусідніх громад, отримати консультацію фахівців.

Програма "U-LEAD з Європою" фінансується спільно Європейським Союзом і державами-членами Данією, Естонією, Німеччиною, Польщею та Швецією й підтримує реформу децентралізації та її секторальні напрямки.

Ірина Староселець, Херсон.

Фото автора

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-