За чотири дні в Ужгороді зробили щеплення 3,5 тисячі людей

За чотири дні в Ужгороді зробили щеплення 3,5 тисячі людей

Укрінформ
За чотири останні дні в Ужгороді вакцинувалося 3,5 тисячі людей, пункти щеплення працювали на вихідних.

Про це на брифінгу в Закарпатській ОДА повідомила Єлизавета Біров, в.о. директора департаменту охорони здоров'я.

“З четверга 24 жовтня по 27 жовтня в Ужгороді від дифтерії щепилося 3558 чоловік, з них 400 — студенти. Пункти щеплення працювали і в суботу, і в неділю. Кампанію з ревакцинації провели також і в ОДА: в медпункті адміністрації від дифтерії отримали щеплення 68 службовців, деякі прийшли зі своїми родинами,” - повідомила Біров.

З її слів, кампанію зі створення колективного імунітету проти дифтерії в області продовжать. Разом з тим вона підкреслила, що примусової вакцинації, зокрема, для студентів немає.

Як зазначила заввідділу епідеміологічного нагляду і профілактики інфекційних захворювань Закарпатського лабораторного центру МОЗ України Вікторія Тимчик, зараз на Закарпатті рекомендують робити щеплення діткам до року, з огляду на те, що первинний імунітет має велике значення.

“Крім того, в групу ризику входять підлітки, віком від 16 років (охоплено тільки половина із запланованої кількості для щеплення) та дорослі (34% ревакцинованих). Крім того, що серед населення незначна увага приділяється ревакцинації, ситуація ускладнюється ще й тим, що значна кількість закарпатців постійно перебуває на роботі за кордоном. А за статистикою — саме дорослі переважно хворіють на дифтерію в Україні," - зазначила Тимчик.

Зі слів Тимчик, у містах регіону пункти щеплень також працювали на вихідних. Попит на вакцинацію на Закарпатті зараз високий, каже епідеміолог.

Читайте також: Дифтерія на Закарпатті: в Ужгород привезли вісім доз сироватки

Як раніше повідомлялося, минулого тижня в Ужгороді зафіксували спалах дифтерії. У лікарню потрапили 15 студентів Ужгородського нацуніверситету, інфікованих дифтерією.

З п'ятниці, 25 жовтня, в Закарпатській області нових випадків дифтерії не зареєстровано. Ситуація стабілізувалася, інфекцію локалізовано. Про це 28 жовтня заявила Єлизавета Біров, в.о. директора департаменту охорони здоров'я Закарпатської ОДА.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-