Через дифтерію в Ужгороді зупинили навчання на медфакультеті для іноземних студентів

Через дифтерію в Ужгороді зупинили навчання на медфакультеті для іноземних студентів

Укрінформ
В Ужгороді протиепідемічна комісія прийняла рішення скерувати невакцинованих студентів УжНУ до пунктів щеплення, а також зобов'язати викладачів університету пройти щеплення від дифтерії.

Про це йдеться в повідомленні Ужгородської міськради.

“Протиепідемічна комісія прийняла рішення: відсьогодні, 24 жовтня, призупинити навчальний процес студентів медичного факультету №2 (для іноземних студентів) до завершення комплексу медичних оглядів та лабораторних обстежень і профілактичних щеплень і до окремого розпорядження; обмежити доступ до клінічних баз студентів медичних факультетів з 25 жовтня і до окремого розпорядження”, - йдеться в повідомленні.

Крім того, студентів без документально підтверджених даних про вакцинацію рекомендовано скерувати у пункти щеплення згідно з узгодженими графіками, а також зобов’язати викладачів УжНУ пройти щеплення від дифтерії.

Згідно з рішенням комісії, усім медичним закладам міста незалежно від форми власності необхідно забезпечити проведення щеплень від дифтерії на безкоштовній основі. Для цього Ужгород отримав додатково 8 тисяч доз вакцини.

Читайте також: Дифтерія в Ужгороді: хворі студенти або не були щеплені, або не мають карт щеплень

Разом із тим, управління освіти Ужгородської міської ради зобов’язали забезпечити виконання рішення протиепідемічної комісії щодо недопущення до навчального процесу нещеплених дітей, а працівників закладів освіти пройти щеплення від дифтерії. Керівники відповідних служб, підприємств, міського транспорту, закладів громадського харчування та торгівлі, організацій та установ міста незалежно від форм власності мають забезпечити дотримання санітарно-гігієнічних вимог до утримання приміщень, міського транспорту, закладів громадського харчування та торгівлі.

Читайте також: Закарпаття отримає 20 доз сироватки проти дифтерії з інших областей

Як повідомлялося, учора, 23 жовтня, на Закарпатті використали усю наявну в області сироватку проти дифтерії.

Читайте також: Спалах дифтерії: ужгородці за день зробили 1000 щеплень

Наразі в обласній інфекційній лікарні перебувають 15 осіб з ознаками дифтерії. Стан пацієнтів стабільний, у них легкий перебіг захворювання. Усі інфіковані — студенти-іноземці Ужгородського національного університету.

Фото: Ужгородська міська рада

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-