В Україні створили вже 988 тергромад

В Україні створили вже 988 тергромад

Децентралізація
Укрінформ
В Україні створено вже 988 об’єднаних територіальних громад в рамках реформи децентралізації.

Про це сказала міністр розвитку громад і територій Альона Бабак під час засідання Ради донорів з питань децентралізації в Україні у Комітеті Верховної Ради з питань організації державної влади, місцевого самоврядування, регіонального розвитку та містобудування, повідомляє кореспондент Укрінформу.

«Об’єднаних територіальних громад України на сьогодні є 988, вони були створені в результаті об’єднання 4 530 територіальних невеликих громад», - сказала Бабак.

Вона додала, що на території цих ОТГ проживає понад 70% населення України, а також в державі є 6 431 громада, яка ще не об’єдналась.

«Тобто, на сьогодні ми не маємо єдиної картинки на карті України, яка би репрезентувала спроможні сильні громади по всій території України», - сказала Бабак.

Міністр зауважила, що у 2020 році має бути завершений процес об’єднання громад.

Читайте також: Без планування розвитку територій підтримки від держави не буде — Бабак

Рада донорів з питань впровадження реформи децентралізації в Україні – є спільнотою донорських агенцій, іноземних дипломатичних представництв в Україні, міжнародних організацій, що фінансують та/або впроваджують широкомасштабні програми і проєкти, а також уряду України, що представлений Міністерством розвитку громад і територій. Спільнота підтримує реформу місцевого самоврядування та територіальної організації влади в Україні та сформована для здійснення стратегічної координації між урядом України, Мінрегіоном, іншими центральними органами виконавчої влади та донорами задля узгодження донорської підтримки до пріоритетів реформи.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-