Підозрюваний у справі Гандзюк вчетверте не з'явився до суду

Підозрюваний у справі Гандзюк вчетверте не з'явився до суду

Укрінформ
Ігор Павловський, якому слідство інкримінує навмисне приховування інформації про вбивство активістки Катерини Гандзюк, 15 жовтня вчетверте не з'явився на підготовче засідання райсуду Одеси, мотивуючи це перебуванням на лікарняному.

Слухання справи вкотре перенесено, повідомляє кореспондент Укрінформу.

"Через неявку до суду підозрюваного Павловського розгляд справи переноситься на 17 год. 24 жовтня", - озвучив ухвалу слідчий суддя Дмитро Осіїк.

Головуючий на засіданні також вирішив відправити запит до Центру реконструктивної та відновлювальної медицини Одеського національного медичного університету щодо обґрунтування постійного перебування в медустанові підсудного Павловського.

Варто зазначити, що на попереднє засідання Приморського райсудсуду, яке було призначено на 22 серпня, Павловський теж не з'явився. Як повідомила слідчому судді Осіїку прокурор відділу Генпрокуратури України Галина Калита, підсудний тимчасово проживає в Одесі у зв'язку з проходженням курсу лікування. Адвокат Павловського Надія Курінна теж не прибула до суду, повідомивши напередодні суду, що 22 серпня бере участь у засіданні Кам'янсько-Буського райсуду Львівської області.

Читайте також: Рябошапка вивчає справу Гандзюк - Президент

Причому в суді не не було оголошено про наявність офіційного документа, який підтверджував захворювання підсудного, що втретє проігнорував виклик до суду, а Віктора Гандзюка, батька убитої групою злочинців, слідчий суддя взагалі не запрошував на засідання суду.

Як повідомляв Укрінформ, в кінці липня 2019 року Генпрокуратура передала до суду обвинувальний акт щодо Ігоря Павловського - фігуранта справи про вбивство Катерини Гандзюк.

Павловському, який з листопада 2018 року перебував під вартою, на початку квітня змінили обвинувачення зі співорганізації на замовчування вбивства (частина 1 статті 396 Кримінального кодексу), що карається арештом на строк до трьох місяців або обмеженням волі на строк до трьох років, або позбавленням волі на той самий строк.

Читайте також: ГПУ змінила прокурорів у справі Гандзюк

31 липня 2018 року активістку Катерину Гандзюк облили сірчаною кислотою біля під'їзду її будинку в Херсоні. Опіками було уражено 40% тіла. Гандзюк перенесла кілька операцій, але 4 листопада 2018 роки померла.

За підозрою у причетності до вбивства було затримано п'ять осіб: Микита Грабчук, Володимир Васянович, В’ячеслав Вишневський, Віктор Горбунов і Сергій Торбін. Вони дали свідчення, що Ігор Павловський, на той час помічник народного депутата від БПП Миколи Паламарчука, нібито передавав гроші на скоєння злочину. 12 листопада суд заарештував Павловського.

Читайте також: Нова парламентська ТСК візьметься за справу Гандзюк і ще 55 активістів

11 лютого 2019 року Генпрокуратура повідомила голові Херсонської обласної ради Владиславу Мангеру про підозру в організації вбивства Гандзюк. 25 квітня підозру Мангеру замінили - на "замовлення завдання тілесних ушкоджень".

Підбурювач та пособник нападу на Гандзюк Сергій Торбін засуджений до 6 років 6 місяців, безпосередній виконавець Микита Грабчук - до 6 років, Володимир Васянович та В'ячеслав Вишневський - до 4, а Віктор Горбунов - до 3 років позбавлення волі.

Фото: Громадське

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-