Пожежа в “Токіо Стар”: власника готелю залишили під вартою - застава 53 мільйони

Пожежа в “Токіо Стар”: власника готелю залишили під вартою - застава 53 мільйони

Укрінформ
Київський райсуд Одеси розглянув клопотання прокуратури та адвокатів співвласника згорілого готелю "Токіо Стар" Вадима Чорного щодо обрання йому запобіжного заходу.

Ухвалою суду підозрюваного у порушенні правил протипожежної безпеки залишено під вартою з правом внесення застави обсягом 53 мільйони гривень.

Про це повідомляє кореспондент Укрінформу.

"Заслухавши позиції сторін, суд вирішив частково задовольнити клопотання прокуратури - продовжити на 60 діб тримання підсудного Чорного під вартою з правом внесення застави в розмірі 53 мільйони 87 тисяч 760 гривень. Суд відхилив клопотання про передачу підозрюваного на поруки", - озвучив ухвалу слідчий суддя Вадим Іванчук.

Адвокат підсудного Дмитро Ягунов сказав, що ухвалою суду створена "безпрецедентна ситуація, коли суд своїм рішенням поставив під сумнів інститут поруки в кримінальному процесі. Слово головного рабина Півдня України, на думку суду, нічого не варте..."

Ягунов додав, що подасть апеляцію на рішення суду.

Читайте також: Суд звільнив з-під варти ексадміністратора готелю «Токіо Стар»

Сам Чорний, якому належатиме, згідно з ухвалою суду, носити електронний браслет і здати закордонний паспорт, прокоментував рішення лаконічно: "Це краще, ніж нічого". І підтвердив, що оскаржуватиме розмір встановленої судом застави.

Як повідомлялося, внаслідок нічної пожежі в готелі “Токіо Стар” у ніч проти 17 серпня загинули дев'ять пожильців, ще десятеро осіб зазнали опіків і були госпіталізовані.

Співвласникам готелю Вадиму Чорному та Сергію Дурачу органи слідства оголосили підозру в порушенні правил пожежної безпеки. Серед підозрюваних - також старший адміністратор готелю Ірина Паровик, яку випустили 11 жовтня із СІЗО під домашній арешт, та адміністратор Оксана Єжак. Продовжують переховуватись від правоохоронців підозрювані Дурач та головний інженер готелю.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-