Бригада

Бригада "Запорізька Січ" першою в країні отримала берети артилеристів

Фото
Укрінформ
На острові Хортиця сьогодні, 12 жовтня, відбулася урочиста церемонія вручення беретів бійцям 55-ої окремої артбригади "Запорізька Січ".

Вони стали першими, хто отримав свій військовий берет, повідомляє кореспондент Укрінформу.

"Ми стоїмо сьогодні на місці, що було свідком козацької слави, аби відзначити козаків сьогодення — військовослужбовців, артилеристів 55-ї окремої артбригади "Запорізька Січ"... Червоний колір символізує вогонь, артилерія має такі берети. 55-та бригада запроваджує вручення беретів", - сказав під час урочистостей начальник управління ракетних військ і артилерії, заступник командувача оперативного командування "Схід" Сергій Мусієнко.

За його словами, запорізькі бійці одні з перших взяли участь у війні з російськими окупантами на Донбасі та прославилися в боях за визволення Красного лиману, Слов'янська, Сіверська, Лисичанська. Відзначилися в боях під час оборони Маріуполя та Волновахи, додав Мусієнко. Він заявив, що за мужність і героїзм, проявлений в боях з російськими окупантами, 144 воїни бригади отримали державні нагороди. Водночас, бригада втратила 33 бійці.

"Вручення беретів артилеристів — це перехід на нові артилерійські однострої щодо ідентифікації нашого українського війська, це впровадження нових традицій. Берет кольору вогню символізує жагу до перемоги. Шеврон кольору вогню та диму символізує дух артилериста, бажання перемогти. Хай ваші берети кольору вогню надихають патріотів, вселяють гордість в серця ваших близьких та служать символом високих особистих якостей артилериста нового українського війська", - зазначив начальник управління ракетних військ.

Церемонія вручення берету бійцям 55-ї окремої артбригади "Запорізька Січ" / Фото: Дмитро Смольєнко. Укрінформ

Читайте також: У День захисника по всій Україні пройдуть близько 300 заходів

Перший берет отримав командир 55-ї окремої артилерійської бригади "Запорізька Січ" полковник Роман Качур.

"Це дуже важливо, адже це дух артилериста, це відзнака форми одягу, яка є тільки у артилериста. Кожен рід військ має свій берет. Воїн має пишатися своєю формою, приналежністю до свого роду військ", - зазначив комбриг.

Усього берети вручили 300 запорізьким військовослужбовцям. Окрім того, берети кольору полинь отримали і бійці батальйону охорони, що входить до складу 55 артбригади.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-