В Одесі шістьох підозрюваних у диверсіях випустили під домашній арешт

В Одесі шістьох підозрюваних у диверсіях випустили під домашній арешт

Укрінформ
Колегія суддів Київського райсуду Одеси змінила запобіжний захід - із тримання під вартою на домашній арешт - групі осіб, яким інкримінують серію диверсійно-терористичних актів на території Одещини та Миколаївщини.

Шістьох підозрюваних випустили з СІЗО за ухвалою суду під головуванням Миколи Тонконоженка, повідомляє кореспондент Укрінформу.

"Суд ухвалив змінити запобіжний захід стосовно підсудних Миколи Казанського, Руслана і Владислава Довгошиєвих, Миколи Селятенка, Вадима Шведа та Олега Мазура - із тримання під вартою на домашній арешт", - озвучив рішення колегії суддя Тонконоженко.

Зазначається, що терористично-диверсійну групу в складі 14 осіб оперативники СБУ викрили влітку 2015 року, однак не всіх диверсантів вдалося затримати. При обшуках в одному з гаражів, що належали їм, правоохоронці вилучили саморобний вибуховий пристрій з електричним детонатором, велику кількість зброї та боєприпасів.

Читайте також: Справу обвинуваченого у замаху на активіста Стерненка слухатиме суд присяжних

Експерти встановили, що деталі вибухового пристрою ідентичні тим, які використовувалися при скоєнні диверсії на Одеській залізниці в квітні-червні 2015 року. Завдяки викриттю вдалось відвернути чергову диверсію на території Миколаївської області.

На рішення суду відреагував представник громадської організації "Оберіг" Вадим Лабас на своїй сторінці у Facebook.

Читайте також: Заступника Філатова спіймали на бізнес-операціях із комерсантом ОРДО

"В Одесі випустили під домашній арешт з носінням браслета групу терористів, які організували кілька десятків вибухів у 2014-15 роках. Ця група брала активну участь у спробі захоплення ОДА 3.03.2014 і спробі захоплення міста 2 травня 2014 року. Заарештували їх перед спробою підриву Варварівського моста в Миколаєві", - зазначив Лабас.

За його припущенням, рішення суду може бути пов'язане з підготовкою до наступного обміну з РФ: "Хочеться бути оптимістом і думати, що їх готують на обмін. І якщо вірити в цю версію, то обмін буде масштабним... Перебували десь в кінці російського списку на обмін..."

"Якщо ж нічого подібного не відбудеться протягом 2-3 тижнів, то Одесі слід готуватися до дуже тяжкої зими. І з такими підходами утримати місто буде практично нереально", резюмував Лабас. Двоє з цієї групи диверсантів уже відбувають покарання.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-