Труханов пішов у відпустку - перед приїздом Зеленського в Одесу

Труханов пішов у відпустку - перед приїздом Зеленського в Одесу

Оновлено
Укрінформ
Одеський міський голова Геннадій Труханов пішов у відпустку на два тижні - з 9 по 21 жовтня.

Відповідне розпорядження опублікувала пресслужба муніципалітету.

"Відповідно до ст. 42 Закону України “Про місцеве самоврядування в Україні”, ст. 21 Закону України “Про службу в органах місцевого самоврядування”, ст. 4, 10 Закону України “Про відпустки” та ст. 74 КЗпП України відбуваю у щорічну відпустку на 12 календарних днів за період 28 листопада 2017 р. - 27 листопада 2018 р.- з 9 жовтня по 21 жовтня 2019 року", - йдеться в документі.

На період відпустки Труханов поклав виконання обов’язків Одеського міського голови на свого першого заступника Анатолія Орловського.

Читайте також: Зеленський - про Труханова: Ми з ним не друзі

Водночас, місцеві ЗМІ звернули увагу, що розпорядження, яке було видане 7 жовтня, муніципалітет оприлюднив значно пізніше, до того ж - у день робочого візиту до Одеси Президента Володимира Зеленського. На думку місцевих журналістів, "глава міста різко висловився про керівництво країни і тепер зайняв вичікувальну позицію, пішовши у відпустку".

Як повідомлялося, Президент Володимир Зеленський під час пресмарафону 10 жовтня заявив, що не має жодних стосунків з міським головою Одеси Геннадієм Трухановим. Водночас, глава держави додав, що хотів би, аби Труханов "змінив підхід до Одеси, щоб вони почистили від криміналітету Одесу". За словами Зеленського, якщо найближчим часом цього не відбудеться, то влада "робитиме все, щоб змінити там всіх".

САП звинувачувала міського голову Одеси, кількох посадовців міськради та підприємців у заволодінні протягом липня-грудня 2016 року значними коштами місцевого бюджету при придбанні за завищеною ціною будівлі збанкрутілого одеського заводу "Краян". Проте колегія суддів Малиновського райсуду Одеси ухвалила 9 липня виправдувальний вирок вісьмом обвинуваченим, визнавши, що провина обвинувачених не доведена.

Керівник САП 31 липня подав апеляцію на цей вирок.

Крім того, Труханов підозрюється у поданні завідомо недостовірних відомостей у деклараціях за 2015-2016 роки. Досудовим розслідуванням встановлено, що він подав завідомо недостовірні відомості стосовно майна та інших об’єктів декларування, які відрізняються від достовірних на суму понад 33 млн грн та 18 млн грн відповідно. 13 червня прокурори САП надали Труханову та його захисникам копії обвинувального акту і реєстру матеріалів досудового розслідування.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-