Луцька міськрада - проти “формули Штайнмаєра”: це аналог Мюнхенської змови

Луцька міськрада - проти “формули Штайнмаєра”: це аналог Мюнхенської змови

Укрінформ
Депутати Луцької міської ради прийняли звернення до Президента і парламенту про неприпустимість урегулювання відносин з російським агресором на основі так званої "формули Штайнмаєра".

За звернення одностайно проголосували 33 депутати, повідомляє пресслужба Луцької міськради.

"Вважаємо, що погоджена владою «формула Штайнмаєра» – імовірний пролог цілковитої української капітуляції. Далі буде зустріч у так званому "нормандському форматі". Вона має всі шанси стати аналогом Мюнхенської змови ХХІ століття. Після цього Україну чекає повернення в орбіту «русского міра» та поступове знищення Української державності, а Російську Федерацію – скасування санкцій", - йдеться у зверненні.

Враховуючи викладене, депутати висунули низку вимог до Президента України і Верховної Ради України.

1. Розірвати дипломатичні відносини, а також усі міжнародні договори з Російською Федерацією та не відновлювати їх до повної деокупації Московією всіх українських територій.

Читайте також: Львів проти “формули Штайнмаєра”: міськрада ухвалила звернення

2. Добиватися реальних кроків на підтримку України від держав, які декларували безпеку та недоторканність кордонів України в обмін на відмову від ядерної зброї. Укласти двосторонні угоди зі США і Великою Британією про повномасштабну військову допомогу Україні, надання летального озброєння та довгострокової військово-технічної допомоги.

3. Запровадити реальний воєнний стан у прифронтових територіях і повну економічну, енергетичну, ресурсну та транспортну блокаду тимчасово окупованих територій, яку тримати до повної деокупації цих територій.

4. Не допустити надання «особливого статусу» для окупованих територій. Притягнути до кримінальної відповідальності та позбавити громадянства усіх, хто зрадив Українську державу, працював на окупаційну адміністрацію, брав участь у бойових діях проти українських підрозділів та вчиняв інші злочини.

Читайте також: Впровадження “формули Штайнмаєра” ще не відбулося - Президент

5. Проводити вибори до органів місцевого самоврядування на тимчасово окупованих територіях лише після повної деокупації, завершення адміністративно-територіальної реформи та повної перепаспортизації всього населення, здійсненої шляхом перевірки кожної особи на наявність громадянства інших держав, співпрацю з окупаційним московським режимом, лояльність до України та відповідність статусу громадянина України.

Як повідомляв Укрінформ, раніше аналогічні звернення до центральної влади прийняли Львівська, Івано-Франківська, Тернопільська, Хмельницька, Чернівецька та Рівненська обласні ради, а також Сумська, Кропивницька, Львівська, Херсонська та інші міські ради.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-