Івано-Франківськ приєднав до себе два села і створив ОТГ

Івано-Франківськ приєднав до себе два села і створив ОТГ

Децентралізація
Укрінформ
Івано-Франківська міська рада ухвалила рішення про приєднання до міста двох сіл: Черніїва та Підлужжя. У такій конфігурації запрацює Івано-Франківська ОТГ.

Про це повідомив на своєму сайті Івано-Франківський міський голова Руслан Марцінків.

«Відтепер починається історія Івано-Франківської ОТГ. Сьогодні обласний центр остаточно приєднав до себе 2 села – Черніїв та Підлужжя, ставши єдиною громадою», - зазначив Марцінків.

Він уточнив, що серед переваг Івано-Франківської ОТГ  - нові інвестиційні зони для міста, використання земель «запасу», кошти інфраструктурної субвенції, наповнення бюджету ПДФО та зниження реверсної дотації.

Марцінків зауважив, що вже розроблено статут майбутньої ОТГ, яка працюватиме виключно на добровільних засадах. Щодо неможливості примусового об’єднання громад Івано-Франківська міська рада ухвалила звернення, яке направила до Верховної Ради і Кабінету міністрів України.

Читайте також: На Закарпатті курортне село приєднається до Полянської ОТГ

«Створення ОТГ – це один з ключових моментів реформи децентралізації… згідно з перспективним планом ОДА до міста Івано-Франківська планують приєднати 18 населених пунктів. Деякі з громад або не хочуть приєднуватись, або вже мають свої ОТГ. Івано-Франківська міська рада підтримує їхнє право на самостійність і наполягає використовувати тільки добровільний принцип у формуванні громад», - повідомляє сайт мера.

Тут зазначено, що Івано-Франківськ має угоду про співпрацю ще з шістьма селами: Чукалівкою, Колодіївкою, Добровлянами, Узином, Підпечерами та Черніївом.

 Фото: martsinkiv.if.ua та з відкритих джерел

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-