Київстар надаватиме цифрові рішення для розвитку Харкова

Київстар надаватиме цифрові рішення для розвитку Харкова

Укрінформ
Національний телеком-оператор “Київстар” і Харківська міська рада підписали Меморандум про взаємодію у сферах впровадження інноваційних проєктів для міста.

Про це повідомили Укрінформу в пресслужбі оператора.

“9 жовтня 2019 року найбільший національний оператор України та Харківська міська рада підписали відповідний Меморандум про взаємодію у сферах впровадження інноваційних проектів для населення міста”, - йдеться у повідомленні.

Як зазначив президент Київстар Олександр Комаров, сьогодні мешканці міст прагнуть отримувати більшість послуг так, щоб якомога менше контактувати з різними структурами і заощаджувати таким чином свій час та ресурси. І тут єдине можливе рішення, за його словами, – перевести послуги в онлайн та надати громадянам інструменти для доступу до них. “Я дуже радію, що в Україні ці процеси набирають обертів і що Київстар може долучатися до розвитку міст, надаючи для цього свою експертизу та сучасні цифрові сервіси. З ними життя містян стає легшим, зручнішим та безпечнішим”, - підкреслив Комаров.

Для запуску інноваційних проєктів для мешканців Харкова Київстар планує використовувати новітні інформаційні та телекомунікаційні технології. Серед них - IT-сервіси для управління міським комунальним транспортом, системи для обліку та контролю використання ресурсів, хмарні рішення для оптимізації витрат на експлуатацію IT-інфраструктури організацій, статистичні дані на основі Big Data для сприяння розвитку інфраструктури міста, оптимізації його енергоефективності, аналізу демографічного та туристичного потоків у регіоні, а також доступ до електронних порталів міста з впровадженням послуги Mobile ID та мобільні фінансові послуги.

Читайте також: Київстар скасовує плату за користування послугою Mobile ID

За інформацією Київстар, мобільні фінансові послуги, зокрема, забезпечать можливість сплати за проїзд шляхом відправлення SMS-повідомлення та поповнення електронних транспортних квитків з балансу мобільного телефону, підтримку у клієнтському мобільному додатку Київстар додаткових функцій на кшталт оплати проїзду у міському електротранспорті та комунальних послуг, а також зростання безготівкових розрахунків на підприємствах міста за рахунок оплати з балансу мобільного телефону, в том числі з використанням технології безконтактних NFC-платежів та використанням QR-кодів.

Харків став уже п’ятим містом України, з яким Київстар плідно співпрацює у впровадженні інноваційних проєктів для населення. Різними цифровими сервісами оператора вже успішно користуються мешканці Дніпра, Львова, Вінниці та Івано-Франківська.

 Фото з відкритих джерел

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-