До місцевих бюджетів з початку року надійшло 200 мільярдів

До місцевих бюджетів з початку року надійшло 200 мільярдів

Децентралізація
Укрінформ
За січень-вересень 2019 року до місцевих бюджетів надійшло 199,6 млрд грн, що на 32 млрд грн більше проти аналогічного періоду минулого року.

Про це повідомляється на сайті Міністерства розвитку громад і територій.

"За три квартали цього року місцеві бюджети склали 199,6 млрд грн, це на 32 млрд грн більше, якщо порівнювати з аналогічним показником минулого року", - йдеться у повідомленні.

Також зазначається, що доходи місцевих бюджетів України за три квартали 2019 року майже втричі перевищують цей показник за весь 2014 рік, який був роком підготовки законодавчої основи для проведення фінансової децентралізації.

Читайте також: У Мелітопольському районі створили п’яту тергромаду

Найбільшим бюджетоутворювальним податком для громад є податок на доходи фізичних осіб (ПДФО). За українським законодавством це загальнодержавний податок, втім 60% ПДФО держава залишає місцевим бюджетам. За три квартали цього року місцеві бюджети поповнилися за рахунок ПДФО на 119, 3 млрд грн (на 21,2 млрд грн більше, якщо порівнювати з аналогічним минулорічним періодом).

Також до місцевих бюджетів надійшло 25 млрд грн плати за землю (на 4,5 млрд грн більше), 24,6 млрд грн єдиного податку (на 4,5 млрд грн більше), 3,7 млрд грн податку на нерухоме майно (на 34,5% більше).

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-