У Чернігові без тепла 14 дитсадків - через борги комунальників

У Чернігові без тепла 14 дитсадків - через борги комунальників

Укрінформ
У Чернігові через відсутність підтвердження номінації на газ одному з основних у місті теплогенеруючих підприємств - АТ "Облтеплокомуненерго" (ОТКЕ) - опалення не дали 14 дитячим садкам.

Про це повідомила пресслужба Чернігівської міської ради.

"На ранок вівторка з 53 дитячих садочків Чернігова тепло вже подається у більшість. Разом з тим, на жаль, у 14 садочках увімкнення тепла на сьогоднішній ранок не відбулося з технічних причин, повідомляє ОТКЕ (газопостачання на об'єкти підприємства було припинено, оскільки НАК "Нафтогаз України" не підтвердив номінації використання газу для ОТКЕ. А підключити ці садочки, використовуючи теплоносій іншої генерації, технічно неможливо)", - пояснюється в повідомленні.

Читайте також: Кличко пояснив, чому Київ не квапиться з увімкненням опалення

Зазначається, що питання включення ОТКЕ та інших аналогічних підприємств, які йдуть за процедурою реструктуризації заборгованостей, до реєстру споживачів оператора газотранспортної системи перебуває зараз на розгляді в НАК "Нафтогаз України". За словами Чернігівського міського голови Владислава Атрошенка, у НАК обіцяли розглянути їх цього тижня.

7 жовтня, Атрошенко підписав розпорядження про початок опалювального сезону в закладах дошкільної освіти та пологовому будинку. Чернігівська ТЕЦ ТОВ фірми "ТехНова" на своїй сторінці у Facebook відзвітувала про подачу тепла у 23 садочки, центр соціально-психологічної реабілітації дітей та ряд лікувальних установ, керівники яких подали заявки: обласну дитячу лікарню, дитячу та обласну стоматполіклініки та інші. Так само за заявками ТЕЦ почала давати теплоносій і в освітні заклади.

Опалення ж другої половини Чернігова (житла і об’єктів соціальної сфери), які обслуговують Облтеплокомуненерго та Спеціальна енергетична компанія, поки що під питанням.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-