У Житомирі підприємці вийшли під облраду з пікетом проти касових апаратів

У Житомирі підприємці вийшли під облраду з пікетом проти касових апаратів

Фото
Укрінформ
Підприємці влаштували під будівлею Житомирської ОДА і облради акцію протесту проти запровадження касових апаратів.
Про це у Facebook повідомляє UA: Житомир.

“Близько 100 людей зібралися біля обласної ради. Вони прийшли із плакатами із написами: "Не знищуйте спрощену систему оподаткування для малого бізнесу!", "За вето!"”, - йдеться у дописі.

За словами організатора акції Сергія Зайцева, житомирські підприємці у такий спосіб намагаються висловили протест проти обов'язкового запровадження касових апаратів.

Він додав, що підприємці будуть звертатися до Президента Володимира Зеленського, аби він заветував ухвалений Верховною Радою закон, який передбачає запровадження касових апаратів для підприємців, які перебувають на спрощеній системі оподаткування.

Як повідомляв Укрінформ, із 1 жовтня 2020 року буде застосовуватися повний розмір штрафу за незастосування РРО або невидачу чека (100% від суми при першому порушенні і 150% при кожному наступному). З цієї ж дати починають застосуватися загальні правила використання РРО для окремих категорій платників єдиного податку ІІ-IV груп (без обмеження обсягу доходу за календарний рік), які здійснюють: реалізацію технічно складних побутових товарів, що підлягають гарантійному ремонту; реалізацію лікарських засобів, виробів медичного призначення та надають платні послуги у сфері охорони здоров’я; реалізацію ювелірних та побутових виробів з дорогоцінних металів, дорогоцінного та напівдорогоцінного каміння; роздрібну торгівлю уживаними товарами в магазинах; діяльність ресторанів, кафе, ресторанів швидкого обслуговування; діяльність туристичних агентств, туристичних операторів; діяльність готелів і подібних засобів тимчасового розміщування; реалізацію текстилю, деталей та приладдя для автотранспортних засобів.

Читайте також: Рада відмовилася скасувати закони про кешбек та чеки у смартфоні

Загальні правила використання РРО для всіх платників єдиного податку ІІ-IV груп починають діяти з 1 січня 2021 року одночасно зі збільшенням граничного обсягу доходу платників єдиного податку ІІ групи з 1,5 до 2,5 млн грн.

Вимоги закону не поширюватимуться на звичайних фізичних осіб (не суб’єктів підприємницької діяльності) та платників єдиного податку І групи.

Фото: www.facebook.com/suspilne.zhytomyr

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-