У Хмельницькому чоловік підірвав бойову гранату біля житлового будинку

У Хмельницькому чоловік підірвав бойову гранату біля житлового будинку

Фото
Укрінформ
Поліцейські затримали у Хмельницькому чоловіка, який підірвав гранату біля житлового будинку.

Про це повідомляє сектор комунікації поліції Хмельницької області.

"У Хмельницькому працівники поліції затримали чоловіка, якого підозрюють у підриві гранати поруч з двоповерховим будинком у обласному центрі", - йдеться у повідомленні.

У поліції повідомили, що 6 жовтня близько 21:00 поруч з під’їздом будинку по вулиці Юхима Сіцінського пролунав вибух, про що на лінію «102» повідомив 42-річний мешканець однієї з квартир.

Заявник також описав підозрюваного, завдяки чому патрульним поліцейським вдалося затримати його неподалік місця скоєння правопорушення.

На місце події також виїхала слідчо-оперативна група та працівники вибухотехнічного відділу, які в ході обстеження території виявили воронку та уламки від гранати «РГД-5».

Читайте також: У Харкові військовий погрожував гранатою власній дружині

За даними поліції, затриманим виявився 32-річний житель Хмельницького, який раніше уже притягувався до кримінальної відповідальності за вчинення злочинів, передбачених ч. 1 ст. 152 (зґвалтування) та ч. 2 ст. 186 (грабіж) Кримінального кодексу України.

За попередніми даними, чоловік підірвав гранату поруч з помешканням родичів своєї колишньої дружини, яких вважав винними у їхньому розлученні.

Як уточнюється, у результаті вибуху ніхто не постраждав.

За цим фактом відкрите кримінальне провадження за ознаками ч. 4 ст. 296 ККУ — хуліганство, вчинене із застосуванням вогнепальної або холодної зброї чи іншого предмета, спеціально пристосованого або заздалегідь заготовленого для нанесення тілесних ушкоджень.

Наразі зловмисник затриманий в порядку ст. 208 КПК України. Вирішується питання щодо оголошення йому підозри.

Санкція статті передбачає позбавлення волі на строк до семи років.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-