Сумчани підтримали резолюцію, ухвалену на вічі у Києві

Сумчани підтримали резолюцію, ухвалену на вічі у Києві "Рухом опору капітуляції

Відео
Укрінформ
Близько 200 жителів Сум у неділю, 6 жовтня, взяли участь у віче під гаслом «Ні капітуляції!».

Про це повідомляє кореспондент Укрінформу.

Захід у формі «вільного мікрофона» впродовж години тривав біля пам’ятника Тарасові Шевченку на центральній вулиці міста Соборній.

Його учасники виступили проти підписання українською владою «формули Штайнмаєра», наголошуючи, що ці наміри суперечать волі українського народу.

Учасники сумського віча підтримали резолюцію, ухвалену 6 жовтня у Києві «Рухом опору капітуляції», у якій, зокрема, міститься звернення до керівництва держави та держав-союзниць України в НАТО і ЄС не допустити капітуляції перед Кремлем.

За інформацією прес-служби ГУ Нацполіції у Сумській області, порушень громадського порядку під час проведення віче не було.

Як повідомлялося, 4 жовтня Сумська міськрада на позачерговій сесії прийняла звернення до Президента Володимира Зеленського і Верховної Ради України, в якому депутати виступили за недопущення імплементації "формули Штайнмаєра".

У неділю, 6 жовтня, в багатьох містах України, зокрема у Києві, Вінниці, Львові, Харкові, Ужгороді, проходили акції проти підписання українською владою "формули Штайнмаєра" щодо Донбасу.

Учасники акції виступили проти дій влади, які можуть призвести до капітуляції України перед Росією, зокрема, через реалізацію "формули Штайнмаєра", надання "особливого статусу" для Донбасу, відведення українських військ від лінії розмежування.

Читайте також: Учасники віча на Майдані ухвалили звернення до Президента і Ради

У Києві за результатами віче його організатори зачитали підсумкове звернення, у якому наполягають на недопущенні капітуляції Україною перед російською агресією та закликають, зокрема, не допустити ухвалення жодних рішень, які би спричинили здачу українських інтересів.

Також автори звернення закликають Президента Володимира Зеленського, Верховну Раду та уряд сформувати і впровадити державну політику щодо Росії на окупованих нею територіях на підставі чинного закону України про особливості місцевого самоврядування в окремих районах Донецької і Луганської областей.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-