"Мир шляхом перемоги": активісти Вінниці вимагають позачергової сесії облради

Укрінформ
У Вінниці на майдані Небесної сотні у неділю, 6 жовтня, на віче під гаслом "Ні капітуляції!" зібралися понад 300 містян, які вимагають від влади не реалізовувати "формулу Штайнмаєра" задля повернення окупованих територій Донбасу.

Про це повідомляє кореспондент Укрінформу.

"Ми почали безстроковий протест ще 2 жовтня, як тільки дізналися, що представник України на засіданні Тимчасової контактної групи погодив так звану "формулу Штайнмаєра". Ми вважаємо такий алгоритм "розрулювання" ситуації на Донбасі капітуляцією перед окупантами і зрадою національних інтересів і тому категорично проти його реалізації. Тому закликали людей сьогодні прийти на віче, і вінничани, як поділяють наші погляди, відгукнулися", - повідомили в оргкомітеті віча.

В оргкомітеті також зазначили, що у зібранні беруть участь близько 300 осіб, - ветерани АТО, громадські активісти, переселенці з Донецької та Луганської областей, інтелігенція, студенти і пересічні городяни. Мітингувальники тримають плакати з написами "Ні капітуляції", "Слава Україні" та "Мир шляхом перемоги" і державні прапори.

У виступах на віче в форматі вільного мікрофона лунало, що імплементація "формули Штайнмаєра" загрожує суверенітету України і означає подальший розвиток подій в Україні за російським сценарієм.

Представники ветеранських організацій учасників АТО також повідомили, що 4 жовтня звернулися до обласної ради з вимогою скликати позачергову сесію "з метою затвердження заяви про неприпустимість проанонсованих 1 жовтня Президентом заходів з відведення ЗСУ та інших формувань, задіяних у забезпеченні нацбезпеки".

Читайте також: Львів приєднався до всеукраїнського віча "Ні капітуляції!"

Як повідомляв Укрінформ, "Рух опору капітуляції" було ініційовано після того, як 1 жовтня Україна, за словами Президента Володимира Зеленського, узгодила на переговорах у Мінську текст так званої "формули Штайнмаєра".

За словами Зеленського, формула передбачає схвалення в Україні тимчасового закону про особливий статус Донбасу, який стане постійним за умови, що ОБСЄ визнає місцеві вибори на цих територіях демократичними.

Як заявив Президент, у новому законі не буде перейдена жодна "червона лінія" і "не буде ніколи жодної капітуляції".

Після того, як деякі українські партії, активісти та громадські діячі виступили під час масових акцій з різкою критикою цієї формули, глава держави записав відеозвернення і наголосив, що "ніколи не здасть Україну".

Фото: Оксана Пойда/Facebook

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-