В Одесі пройшла Третя міжнародна франкомовна конференція

В Одесі пройшла Третя міжнародна франкомовна конференція

Фото
Укрінформ
Третя міжнародна франкомовна конференція в Україні «Мови, науки і практики» відбулася в Одесі.

Захід проводився Одеським національним університетом ім. І.І.Мечникова за участі та підтримки Посольства Франції, Університетської агенції франкофонії та Французького інституту в Україні, повідомляє кореспондент Укрінформу.

«Попри те, що ця конференція ще доволі молода, їй вдається покращувати свої кількісні показники. Створена для сприяння обміну між франкомовними дослідниками та спрямована на просування та розвиток наукових публікацій французькою мовою, вона приваблює щороку дедалі більше учасників з усе більшої кількості країн», - сказав посол Франції в України Етьєн де Понсен.

Третя міжнародна франкомовна конференція в Україні в Одесі / Фото надані пресслужбою ОНУ ім. І.І.Мечникова

Зокрема, за його словами, на першій конференції, що пройшла у 2017 році у Києві, відбулося 118 виступів учасників, під час другої, проведеної у Дніпрі, - 151. А цьогоріч на заході заслухали 187 доповідей, підготовлених 294 авторами з 25 країн, серед яких - Алжир, Бельгія, Білорусь, Вірменія, Габон, Греція, Єгипет, Ліван, Литва, Марокко, Польща, Сенегал, Туреччина, Чехія тощо.

Читайте також: Як представляє та показує Україну популярний французький словник Le Robert

Від Франції на конференцію прибуло 40 делегатів, зокрема викладачі і науковці з провідних університетів країни, представники різних асоціацій і федерацій.

Україну представляли 170 делегатів від провідних закладів вищої освіти.

Як зазначалося під час заходу, в Одесі французька мова лунала ще з часів перших градоначальників - герцога Армана-Емманюеля де Віньєро дю Плессі де Рішельє та графа Луї Олександра Андро де Ланжерона.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-