Голова Київської ОДА на форумі регіонів обговорив

Голова Київської ОДА на форумі регіонів обговорив "апгрейд" пункту пропуску з Білоруссю

Укрінформ
Голова Київської ОДА Михайло Бно-Айріян на Другому форумі регіонів України та Республіки Білорусь розповів про потенціал області та розбудову нових ініціатив і форм економічного, інвестиційного, науково-технічного та культурного співробітництва.

Про це повідомляє пресслужба КОДА.

"Особливу увагу голова КОДА зосередив на питанні щодо зміни класифікації існуючого міждержавного пункту пропуску «Вільча – Олександрівка» на міжнародний. Наразі в існуючому пункті пропуску відсутня необхідна інфраструктура, що забезпечує умови для митно-прикордонного контролю вантажів, транспортних засобів та громадян, зона сервісного обслуговування. І це в той час, як за минулий рік цей пункт пропуску перетнули 58 404 автотранспортні засоби, а у першій половині 2019 року – 26 324. Оновлений пункт пропуску дозволить реалізувати та продуктивно використовувати транзитний потенціал прикордонних регіонів, суттєво покращить транспортну доступність, дозволить створити принципово нові можливості для розвитку громад», – наголосив Бно-Айріян.

Крім того, очільник області розповів про розвиток туристичної галузі, поглиблення міжнародних зв’язків та активізацію торговельних відносин. За його словами, Республіка Білорусь є важливим торговим партнером як для України, так і Київської області зокрема. Свідченням цього є 7 місце Республіки Білорусь серед країн світу за обсягом експорту товарів підприємств Київської області та 6 місце – за обсягом імпорту товарів.

«Для України Білорусь є важливою транзитною країною, через яку нам зручно підтримувати відносини з балтійськими і скандинавськими державами. Тому Україні не байдуже як розвиватиметься політична і економічна ситуація в Білорусі та яка динаміка буде притаманна нашим відносинам», – наголосив голова КОДА.

Читайте також: На форумі регіонів Україна та Білорусь підписали 17 угод

Він також підтримав ініціативу Мінінфраструктури про проведення в рамках форуму круглого столу з питань відновлення річного судноплавства на річці Прип’ять та Дніпро, оскільки Київська область зацікавлена у розвитку перевезень річковими маршрутами та створення пасажирських маршрутів.

Михайло Бно-Айріян також нагадав, що 9 серпня вже мав зустріч з губернатором Гомельської області Геннадієм Солов'єм, де вони домовилися про активізацію співробітництва між двома областями.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-